Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen
Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen
    Nutri-Score B

Aardappelen gevuld met grijze garnalen

Aardappelen gevuld met grijze garnalenB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 dikke aardappelen (200 g/stuk)
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 e.l. olijfolie
  • 500 potjes zure room (20 cl)
  • 4 dikke aardappelen (200 g/stuk)
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 e.l. olijfolie
  • 500 potjes zure room (20 cl)

Begin met koken

1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 251,5
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Grijze garnalen | Vers | Gepeld
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
4
69
Sauvignon Blanc / Sémillon
Arniston Bay Sauvignon Blanc / Sémillon
75 cl
5
99
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99
    Room | Zuur | Isigny
    Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
    20 cl
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Zachte boter | La Motte
    Président Zachte boter | La Motte
    250 gr
    4
    79
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Totaal:
    €18,45