Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week šŸ›’šŸš—Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

PressRelease_2020_03-27_cook
Pers 2020

DELHAIZE INSPIREERT ZIJN KLANTEN OM SAMEN LEKKER VERS TE KOKEN

Samenwerking met 6 Belgische chefs
Delhaize steunt de lokale horeca
Stijgende aankoop van producten om zelf te koken

Brussel ā€“ Nu het hele land in quarantaine is en er niet veel meer te doen valt, is het belangrijk om actief bezig te blijven. Daarom lanceert Delhaize met echte chefs kookvideoā€™s waar je gemakkelijk mee aan de slag kunt samen met je kind. Wie meekookt kan tot 14 april kans maken op een mooie korting voor zijn favoriete lokale restaurant. Zo wil de supermarktketen de mensen aanzetten om samen lekker vers te koken en daarbij ook de lokale horeca in deze bijzondere tijden te steunen. Met deze actie volgt het bedrijf ook de trend waarbij de consumenten vandaag meer producten aankopen om zelf te koken.

Samen lekker vers koken
Nu het hele land in quarantaine is en iedereen thuis moet blijven, moeten we iets vinden om bezig te blijven en de kinderen te entertainen. Daarom lanceert Delhaize op zijn sociale media kookvideoā€™s door echte chefs waar je gemakkelijk mee aan de slag kunt. Met die videoā€™s wil de supermarktketen de mensen inspireren om deze moeilijke tijden te trotseren door zelf te koken met de ingedriĆ«nten die ze in huis hebben liggen. Geen reden dus om niet vers te blijven koken. Daarbij is het hele gezin nu ook thuis en kan het dus een leuke activiteit zijn om samen met de kinderen te doen. Het is de uitgelezen kans om er een gezellig familiemoment van te maken. Samen lekker vers koken is belangrijk om in deze bijzondere tijden de moed erin te houden en gezond te blijven.
#SamenKokenDoetGoed: Delhaize steunt de lokale horeca
Voor deze actie werkt Delhaize samen met 3 Nederlandstalige en 3 Franstalige chefs, namelijk Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Jeroen De Pauw (CanapĆ©), Bart Desmidt (Bartholomeus), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Alexandre Dionisio (Villa in the sky) en Kevin Lejeune (La Canne en Ville). Zij maken elk 2 kookvideoā€™s waarin ze zelfgekozen, gemakkelijke receptjes bereiden met verse basisingrediĆ«nten die de meesten thuis hebben liggen. Het is de bedoeling dat de mensen de receptjes namaken of als ze de nodige ingrediĆ«nten niet hebben liggen, een ander gelijkaardig recept maken met hetgeen ze in huis hebben. De deelnemers worden sterk aangemoedigd om creatief om te gaan met het recept. Wie meekookt maakt tot 14 april kans op een korting van 100 euro voor zijn favoriete lokale restaurant. Daarmee wil Delhaize ook de lokale horeca steunen in deze bijzondere tijden.
Om kans te maken om te winnen moeten de deelnemers het resultaat van hun recept delen door @delhaizebelgium te identificeren en de hashtag #SamenKokenDoetGoed te gebruiken. Via Facebook volstaat het om een comment na te laten door Delhaize te vernoemen en de juiste hashtag bij de foto te plaatsen. Via Instagram moeten de deelnemers hun foto posten op hun openbaar profiel en @delhaizebelgium identificeren met de juiste hashtag. Per video zullen er 50 winnaars uitgekozen worden, wat een totaal maakt van 600 winnaars. De volledige actie kunnen de deelnemers volgen via de Facebookpagina en de Instagrampagina van het bedrijf.

Passende actie voor het veranderend aankoopgedrag van de consumenten
Delhaize geeft ook aan dat het aankoopgedrag van de consumenten vandaag sterk verandert. De klanten kopen meer producten om zelf te koken. Zo merkt het bedrijf een stijging in de verkoop van bloem, dessertbereidingen en zuivelproducten. De meest opvallende stijging is te zien in de verkoop van bladerdeeg, melk en verse gist, die respectievelijk met 100%, 145% en 206% zijn gestegen. Ook eieren en room behoren met een stijging van 40% en 71% tot de meest aangekochte producten.
Dat veranderend aankoopgedrag van de consumenten toont hun bereidheid om zelf meer te koken. Met de kookvideoā€™s speelt Delhaize dus in op deze trend door zijn klanten te inspireren om samen lekker vers te koken met de ingrediĆ«nten die ze toch al in huis hebben.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize Belgiƫ
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize Belgiƫ
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in Belgiƫ en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in Belgiƫ, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeĆ«n, recepten en videoā€™s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.