Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Beenham 150g", "Cordon Bleu", "Wrap BLT 220g" & "Fusili Matrici 600g" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Alle informatie over de Nutri-Score bij Delhaize
#HalloGoebezigers
Better Eating
Alles over de Nutri-Score
Nutriscore

Zet jij je goede gewoontes verder? WEL of NIET?

September is hét ideale moment om een balans op te maken. Blijven je goede gewoonten van de afgelopen maanden? Of niet? Delhaize maakt het alleszins een pak makkelijker, want wij blijven gezond goedkoper maken. Met promo's op heel wat Nutri-Score A&B, recepten en gezonde ideetjes. En dan is er uiteraard nog SuperPlus: daarmee eet je altijd beter voor minder. Kortom: alles om er weer goed in te vliegen! 

Deze week Nutri-Score A&B in promo:

Onze lekkerste recepten met Nutri-Score A & B

Heerlijk gezond en weinig moeite? Dat kan! Om gezonde gewoontes in de keuken te creëeren moet je geen ervaren chefkok zijn. Onze recepten geven je smakelijke inspiratie die je vlotjes op tafel krijgt. 

Gezonder blijven leven? Begin vandaag!

Back to school, back to life! Markeer 1 september op onze kalender en maak samen met ons een vliegende start in de keuken, in de sportschool … en de wereld om je heen. We helpen je graag met seizoensverse tips om het allerbeste uit jezelf te halen. Niks moet, alles mag. Gewoon, elke dag een beetje beter.

 

Download de kalender >

Nutri-Score, alles wat je moet weten

Twee producten vergelijken of op een evenwichtige manier boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk dankzij de Nutri-Score! Nutri-Score, dat zijn vijf letters en vijf kleuren die de voedingswaarde van een product mooi samenvatten. Het logo van de Nutri-Score is gebaseerd op een wetenschappelijk algoritme. Dat houdt rekening met de voedingsstoffen die in een evenwichtige voeding de voorkeur krijgen (zoals vezels, eiwitten, fruit en groenten) en voedingsstoffen die je beter beperkt (zoals calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en zout).

De Nutri-Score wordt ook ondersteund door het Belgische ministerie van Volksgezondheid (de (FOD volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu). Meer informatie vind je hier.
Zin om je kennis over Nutri-Score te testen?


Wel, dan hebben wij de ideale quiz voor jou! Zo kom je op een speelse manier meer te weten over de Nutri-Score. Waar wacht je dus nog op? Go go go!

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

De Nutri-Score geldt voor de producten zoals ze in de verpakking zitten. Zoals verkocht, dus. Als je een product thuis verder verwerkt - als je het bijvoorbeeld frituurt of suikert – zal de Nutri-Score dus niet meer dezelfde zijn (afhankelijk van de bereiding). 

De Nutri-Score wordt berekend per 100 g of 100 ml. Zo kan je makkelijker producten van dezelfde categorie met elkaar vergelijken. We eten natuurlijk niet altijd 100 g of 100 ml van een product. Daarom mag je de voedingsdriehoek niet uit het oog verliezen. Die zorgt nog steeds voor de beste, gevarieerde en evenwichtige voeding. 

Je hoeft dus niet enkel producten met Nutri-Score A en B te kopen, en die met Nutri-Score D en E volledig te mijden. Plantaardige oliën of vetten, bijvoorbeeld in mayonaise of margarine, hebben vaker een score D of E omdat ze veel vetten en dus vrij veel calorieën bevatten. Maar om te kokkerellen of een slaatje op smaak te brengen, gebruik je vaak maar een eetlepel of koffielepel en geen 100 g of 100 ml. Met andere woorden, als je deze producten met mate gebruikt, ben je ‘goebezig’.

Een voorbeeld:
Hoe berekenen we de Nutri-Score berekenen van de Granola Chocolade-Noten met Stevia van Delhaize?

Stap 1
Neem de voedingstabel (per 100g). Voor dit voorbeeld gebruiken we het algemene model om de Nutri-Score te berekenen. In totaal bestaan er 4 modellen: het algemene, voor drank, voor kaas en voor vetten.
Stap 2
Ken punten toe aan elk element van de voedingstabel gebaseerd op twee schalen. In dit geval voor voedingstoffen die nadelig zijn voor de Nutri-Score.
Stap 3
Ken punten toe aan elk element van de voedingstablen gebaseerd op twee schalen. In dit geval voor voedingstoffen die gunstig zijn voor de Nutri-Score.
Stap 4
Tel de punten van de nadelige en de gunstige voedingstoffen apart op.
Stap 5
Trek vervolgens het totaal aantal punten voor gunsitige voedingstoffen af van het totaal aantal punten voor nadelige voedingstoffen.
Stap 6
Breng het eindresultaat over naar de Nutri-Score tabel met letters. Ons eindresultaat bedraagt -2 voor de Granola Chocolade-Noten met Stevia van Delhaize, wat overeenkomt met de Nutri-Score letter A in de tabel.

Ontdek jouw Nutri-Profiel

Wist je dat je dankzij onze Nutri-Boost 30 euro credit per maand voor producten met Nutri-Score A en B kan krijgen? Ontdek er alles over in onze app, daar bezorgen we je eveneens heel wat gezonde suggesties. 

Ontdek superplus >