Alle informatie over de Nutri-Score bij DelhaizeProducten met een verbeterde Nutri-Score
Alles over de Nutri-Score

Onze missie bij Delhaize?
De Nutri-Score van jouw lievelingsproducten verbeteren!


Hoe zorgen we ervoor dat jouw lievelingsproducten een betere Nutri-Score krijgen?


1. Een team voedingsdeskundigen analyseert de Nutri-Score van onze Delhaize producten en bekijkt waar we een betere Nutri-Score kunnen behalen.

2. Vervolgens wordt de samenstelling van elk product onder de loep genomen. Zo zoeken we uit hoe we het kunnen verbeteren, door bijv. de hoeveelheid suiker, verzadigd vet  en zout te verlagen, of vezels en eiwitten te verhogen.

3. We bespreken met onze leveranciers in hoeverre het oorspronkelijke recept aangepast kan worden. Want we willen onze producten wel evenwichtiger maken, maar natuurlijk zonder aan hun smaak, kleur of textuur te raken.

Stalen van aangepaste producten worden dan door een panel uitverkoren proevers aan een smaaktest onderworpen. Ze worden met onze bestaande producten (en soms ook met die van concurrenten) vergeleken. Daarnaast worden de stalen zorgvuldig geanalyseerd in het labo, om ons ervan te verzekeren dat de voedingswaarden overeenkomen met de beoogde Nutri-Score.

Als de proeftest positief is (= het product wordt minstens even goed of beter beoordeeld), dan wordt de samenstelling aangepast en een nieuwe verpakking gedrukt. Zo ligt er binnen de kortste keren een evenwichtiger product in de rekken van jouw supermarkt

Deze producten hebben al een betere Nutri-Score!

Een betere Nutri-Score voor onze gevogelte charcuterie

Een bordje vol charcuterie? Mmmh, zo lekker! Vers brood met een plakje kipfilet? Heerlijk! Vooral omdat de gevogelte charcuterie nu een betere Nutri-Score heeft. Des te meer reden om er van te smullen! 

Dankzij een lager zoutgehalte verandert de charcuterie van nutriscore c naar b. En dat zonder smaak te verliezen! 

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor onze confituren

Er gaat niets boven een goede snee brood met een heerlijk fruitige confituur als ontbijt! Vooral omdat onze confituur nu een betere Nutri-Score heeft. Des te meer reden om er voor te gaan!  

Ze bevatten een hoger percentage fruit en dus meer vezels. We hebben ook de geraffineerde suiker vervangen door dadelpuree, een lekker natuurlijk alternatief. Daardoor gaat de Nutri-Score van C naar B. Smakelijk!   

Naar het product >

Ons vegetarisch assortiment heeft een betere Nutri-Score!

Wil je de Veggie Challenge aangaan? Stop of verminder uw vleesconsumptie met ons vegetarisch assortiment. Alle producten hebben nu een Nutri-Score A of B.   

 Hoe hebben we dat gedaan? We hebben het zoutgehalte en het verzadigde vet in deze producten verlaagd en het eiwitgehalte verhoogd. En de smaak? Nog steeds geweldig!  

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor onze ontbijtgranen Fillies Milk

Wil je je kinderen een lekker ontbijt serveren zonder schuldgevoel? Goed nieuws, we hebben de Nutri-Score van onze Fillies Milk granen verbeterd.

Deze kindergranen bevatten nu minder suiker, minder vet, minder zout, meer vezels en magere cacao. Maar maak je geen zorgen: de smaak blijft hetzelfde! Daar kraakt toch iedereen voor?  

Resultaat: Ze zijn verbeterd van Nutri-Score D naar Nutri-Score C. 

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor twee soorten crackers.

Een klein goestingske? Wat smaakt beter dan een heerlijke cracker vol met granen en zaden? Ze zitten boordevol vezels en smaken zowel bij het ontbijt als bij de lunch of doorheen de dag.  

En omdat we ze nog evenwichtiger wouden maken, hebben we ervoor gezorgd dat er 50% minder zout in zit.  

Zo gaan de spelt- en zaadcrackers van 1,9 g zout naar 0,88 g per 100 g. Wat betreft de 3-granen, 3-zaden crackers, die gaan van 1,8 g zout naar 0,9 g per 100 gram. Maar maak je geen zorgen: de smaak blijft onveranderd! 

Resultaat? Ze gaan van Nutri-Score C naar Nutri-Score B! Dat kraakt!  

Naar het product >

Minder zout en meer vezels bij onze Brusselse wafels.

Zin in een Brusselse wafel die knapperig en zacht tegelijk is? Daarvoor moet je je niet naar hartje Brussel reppen. De deur van je diepvries opentrekken is al genoeg! Onze Brusselse diepvrieswafels zijn overheerlijk. Enkele minuten de oven of pan in et voilà!  
Onze Brusselse wafels zijn heerlijk vers klaargemaakt met verse en simpele kwaliteitsingrediënten: tarwebloem, eieren van kippen die loslopen, volle melk en de beste suiker. Kleurstoffen, bewaarmiddelen en palmolie laten we achterwege. En vooral: we hebben minder zout en méér vezels in het recept gebruikt.  

Resultaat? Ze gaan van Nutri-Score C naar Nutri-Score A! Niet slecht voor wafels!  

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor onze kip salade met ananas

We hebben onze kip salade met ananas onder de loep genomen en haar Nutri-Score verbeterd van C naar B.   

Hoe deden we dat? We maakten de kip salade met ananas nog meer Hawaï door de fruitmix door ananas te vervangen en zo ook het zout én suikergehalte naar beneden te brengen. Het suikergehalte zakt van 3,5% naar 3% en het zout verminderde ook met minder dan 1%. Minder suiker in jouw salades maakt echt wel een verschil, maar de smaak op jouw boterham blijft even heerlijk als voordien. Verwen jezelf met onze heerlijke, gezondere smeersalade! 

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor al onze salades !

Beter eten, ook tijdens de lunchpauze. We hebben al onze salades verbeterd tot ze een Nutri-Score A of B behalen om u zo een kant-en-klare, superverse en perfect uitgebalanceerde lunch te bieden!

Hoe deden we dat? Door elke bereiding te doorbladeren op zoek naar ingrediënten die we konden verbeteren en ze daarna aan te passen (of te vervangen). Zo verminderden we het zout én het vetgehalte. En dat zonder iets aan de smaak te veranderen! Verwen jezelf, er is voor elk wat wils!

Naar het product >

Onze aardappelgnocchi’s gaan van Nutri-Score C naar B!

Ook zo’n fan van de Italiaanse keuken? Dan ben je sowieso blij dat onze aardappelgnocchi’s een betere Nutri-Score hebben vanaf nu! Hoe dat kan? Wel, we verlaagden gewoon het zoutgehalte van 1,6g naar 0,63 g per 100g. Resultaat: de gnocchi’s gaan van Nutri-Score C naar B!

Wist je trouwens dat deze Italiaanse specialiteit niet gemaakt is van pasta? Maar wel – zoals de naam al doet vermoeden – van aardappelen. En ze zijn o-ver-heer-lijk. Proef dus meteen deze gnocchi’s en waan je even in het zuiden!

Naar het product

Een betere Nutri-Score voor onze voorgegaarde kipreepjes.

Snel je broodje of salade een extra touch geven? Dan moet je onze gebraden kiplapjes in huis halen! Ze zijn al voorgegaard, dus je hoeft er voor de rest niets meer mee te doen.

Nu hebben ze ook een betere Nutri-Score. Ze gaan bijna allemaal van C naar B! Dat komt omdat we het zoutgehalte verlaagden. En de smaak? Die blijft even lekker!

Oh ja, en ze zitten ook in een nieuw jasje. Een verpakking met minder plastic. Alleen maar verbeteringen dus!

Naar het product

De allerbeste Nutri-Score voor onze Maltitol-confituur

Dankzij nóg minder suiker en meer vezels!

Soms gaat er niets boven een lekkere boterham met fruitige confituur, toch? Wel, onze Maltitol-confituren zijn daar ideaal voor! Zeker nu ze een betere Nutri-Score krijgen.

De Maltitol-confituren bevatten al weinig suiker, maar nu is dat nóg minder! Daardoor gaat dit assortiment van B naar A. Jep, je leest het goed: deze confituren krijgen de allerbeste Nutri-Score.

En da’s niet alles! Want we vervingen ook het citroenzuur door citroensap, daarom bevatten deze confituren alleen het hoogstnoodzakelijke. Je geniet er dus nu meer dan ooit van. Smeren en smullen maar!

Naar het product >

Een betere Nutri-Score voor onze tofu in reepjes als voor het “gehakt”.

Producten verbeteren, dat doen we ook in onze vegetarische afdeling! Zo verbeterden we de Nutri-Score van maar liefst 2 tofusoorten. We verlaagden het zout met 10% in onze tofureepjes. Daardoor gaan ze van Nutri-Score C naar B. Bij het tofugehakt werd het zout met 45% procent verlaagd. Nu heeft dat Nutri-Score A in plaats van B!

Zo kan je extra hard smullen van dit eiwitrijk alternatief voor vlees. Het is namelijk ook arm aan vetten en koolhydraten. Én je kan het in superveel gerechten gebruiken. Smakelijk! 

Naar het product

4 kiplekkere lekkernijen gaan van Nutri-Score C naar B.

Ook zo’n fan van een lekker stukje kip? Dan hebben we goed nieuws! Want maar liefst 4 van onze kipproducten krijgen een betere Nutri-Score.

Hoe? Simpel! We verlaagden het zout- en vetgehalte van onze kippenchipolata, -worst, -gehakt en -merguez. Daardoor gaan al deze kiplekkere lekkernijen van Nutri-Score C naar B. Inspiratie nodig?! Kipgehakt is ideaal om malse kipballetjes van te rollen, voor een zelfgemaakte kipburger of nog voor een pastasaus. De kippenworst, -chipolata en -merguez zijn dan weer ideaal om te bakken in de pan of op de BBQ. Smullen maar! 


Naar het product

Betere Nutri-Score voor onze Delhaize-zuiveldesserts.

Soms gaat er niets boven een lekker dessertje! Zeker niet wanneer je je er niet schuldig over hoeft te voelen. Dat is zo bij de desserts in het zuivelgamma van Delhaize, je weet wel, die met een kerkje op de pot. Want dat volledige assortiment gaat van Nutri-Score C naar B!

Hoe dat kan? Wel, we pasten het recept van vanille pudding (nature of met rozijnen), chocolade pudding, pudding met griesmeel, havermout en rijstpap aan. We vervingen de volle melk in het recept door halfvolle melk. En we verlaagden het totale vetgehalte van 4,3% naar 2,9%, en het verzadigde vetgehalte van 2,5% naar 2%. Geen zorgen: de textuur en smaak blijven even lekker.

Wist je trouwens dat we al deze desserts op een traditionele methode maken? En dat op basis van Belgische melk. Je vindt ze exclusief bij Delhaize!

Naar het product >

Onze pompoensoep met koriander krijgt de allerbeste Nutri-Score!

En dat allemaal dankzij de grote hoeveelheid groenten. In dit herfstweer smaakt er niets zo goed als een goeie, warme kom soep. Als dat dan soep is met de allerbeste Nutri-Score, smaakt die nóg beter. Dat is het geval bij onze diepvries-pompoensoep met koriander. Vanaf nu zitten er meer groenten in deze heerlijke soep. Daardoor gaat-ie van Nutri-Score B naar A. De pompoensoep is gemaakt in België en vind je bij Delhaize in de diepvriesafdeling. Je verwarmt ‘m makkelijk in de microgolf of kookpan. 3, 2, 1, slurpen maar!

Naar het product >

Beter recept én betere Nutri-Score voor onze confituren.

Minstens Nutri-Score C voor het volledige assortiment!

Of het nu bij je ontbijt is, als lunch, of tussendoortje: een boterham met confituur kan soms écht smaken. Zeker nu we je vertellen dat het volledige assortiment Delhaize-confituren minstens Nutri-Score C heeft! Dat komt omdat we op verschillende manieren het recept aanpasten: meer vezels, minder suiker, meer fruit, … En als kers op de taart haalden we ook bepaalde additieven uit sommige producten. Zo vervingen we bijvoorbeeld het citroenzuur uit onze abrikozenconfituur door citroensap. Geen zorgen: ze zijn nog allemaal even lekker!

Naar het product >

Pindakaas van Delhaize krijgt voortaan Nutri-Score C.

En ook: meer pinda’s! Is pindakaas een stiekeme favoriet in je voorraadkast? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want aan de Nutri-Score van onze eigen pindakaas werd gewerkt. Zo ging hij van D naar C!

Hoe komt dat? Allereerst zitten er nog meer pinda’s in: van 76% naar 85%! Daarnaast zitten er bijna de helft minder suiker en ook heel wat minder zout in. Allemaal samen goed voor Nutri-Score C! En vooral superlekker op je brood, bij je ontbijt of in je smoothies en gebak. Smakelijk!!

Naar het product >

Noedels met kip: van B naar A !

Een Aziatische lekkernij die je het hele jaar door kan eten? Dat zijn onze oosterse noedels met kip! Je vindt dit evenwichtige gerecht met veel groenten in onze diepvriesafdeling. Je maakt het makkelijk en snel klaar in de pan om er daarna met het hele gezin van te smullen!

En er is meer! Want dit gerecht heeft sinds kort een betere Nutri-Score. Dat komt omdat we het zoutgehalte en de verzadigde vetten verlaagden, én omdat we de portie eiwitten en groenten verhoogden. Daardoor krijgt deze lekkernij niet zomaar een nieuwe Nutri-Score. Nee. Het krijgt de allerbeste! Want de noedels gaan van B naar A!  

Naar het product >
Kipbrochetten: van B naar A !

Laten wij nog ervan smullen zolang het goed weer is! Dat zou zelfs zonde zijn als je weet dat deze nu een Nutri-Score A heeft! Zo verlaagden we voor onze kipbrochettes het zoutgehalte in de marinade. Dankzij het kruidenmengsel blijft het nog altijd even lekker! "

Naar het product > 
Kookham: van C naar B !

Het zit minstens één keer per week in de brooddoos van je kinderen: ham. En nu we het zoutgehalte hebben verlaagd zonder de smaak te veranderen, krijgt de ham een betere Nutri-Score. Hij gaat van C naar B! Zo wordt hij sowieso nóg populairder. "

Naar het product >
Veggie Mediterano- en Picantino-broodbeleg: van D naar B!

Een hele verbetering voor ons veggie broodbeleg. Het percentage groenten werd verhoogd naar 50%. Daardoor krijgen de twee veggie producten een lager vet- en zoutgehalte en een hoger gehalte aan eiwit en voedingsvezels! En daardoor gaan ze van Nutri-Score D naar B.

Naar het product >
Croutons: van E naar D !

In de soep, in een fris slaatje of gewoon als snack, er zijn verschillende manieren om van croutons te smullen. Ook zo’n fan? Dan hebben we goed nieuws! Want we vervingen de palmolie in onze soepcroutons door zonnebloemolie. Daardoor krijgen ze ook een betere Nutri-Score: ze gingen van E naar D. Smullen maar!

Naar het product >
Biocornflakes: van C naar A !

Bij Delhaize blijven we onze producten verbeteren om jou het beste te geven. En die veranderingen hoeven helemaal niet groot te zijn! Zo pasten we iets kleins aan in het recept van onze biocornflakes.

We verminderden het zout in onze biocornflakes van 1,75% naar 1%. Daardoor krijgen ze een betere Nutri-Score. Meer nog: ze krijgen de beste Nutri-Score! Ze gingen zomaar even van C naar A!

Product alleen verkrijgbaar in de winkel
Kip- en kalkoenfilet: van C naar B !

Bij Delhaize zetten we alles op alles om jou evenwichtige charcuterie te geven. En dat lukt, stap voor stap. Zo kregen de kip- en kalkoenfilet uit ons slagersgamma een betere Nutri-Score! Doordat we het zoutgehalte verlaagden, gingen ze van Nutri-Score C naar B.

En da’s nog niet alles! We lanceren een aantal nieuwe soorten kipfilet die ook allemaal Nutri-Score B hebben. Zo wordt evenwichtig smullen weer een pak makkelijker!
Crunchy Muesli chocolade: van D naar C!

Onze Crunchy Muesli Choco is van Nutri-Score D naar Nutri-Score C gegaan! Zo begin je vanaf nu je dag met minder suiker en minder vet in je ontbijtgranen.

Naar het product >
IJs: van B naar A !

Ons Roomijs Vanille en Roomijs Mokka hebben allebei een nieuw recept met minder suiker en krijgen daardoor een verbeterde Nutri-Score: ze gingen van B naar A!

Naar het product >
Sandwiches: van C naar B en van E naar D!

Soms gaat er niets boven een lekkere sandwich. En zeker nu! Want maar liefst drie soorten uit ons assortiment hebben een betere Nutri-Score.
• Omdat er in de tonijn-sandwich minder mayonaise en meer kaas zit, gaat hij van Nutri-Score C naar B.
• In de rosette zit dan weer minder tartaarsaus en meer kaas. Daarom krijgt ie Nutri-Score D in plaats van E!
• Bij de caesar bacon doen we extra tomaten en minder zout. Zo gaat hij van Nutri-Score C naar B.

Reden genoeg om te smullen van onze heerlijke sandwiches!

Product alleen verkrijgbaar in de winkel

Meer weten over Nutri-Score?