Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

BlogpaginaBeter etenJouw praktische minigids voor vis
#HalloGoebezigers
Better Eating

Jouw praktische minigids voor vis

De prijs van onze vis wordt niet alleen bepaald door de soort, maar ook door de oorsprong. Wie voor lokale vis kiest, maakt niet alleen Belgische vissers blij, maar ook z‘n portemonnee. Nu op zijn best: bot, forel, griet, haring, hondshaai, kabeljauw, koolvis, krab, leng, makreel, rog, roodbaars, schar(tong), schelvis, tarbot, wijting, zeeduivel en zeetong.

Rauwe vis?

De beste vis om rauw te eten is superverse, vette vis zoals zalm, tonijn en makreel. Versnijd tot tartaar (blokjes), carpaccio (dunne plakjes) of sashimi (dikke plakjes). Je kunt kraakverse vis ook serveren als ceviche (in blokjes gesneden en gemarineerd in citrussap) of tataki (dikke plakjes, kort dichtgeschroeid).

Vis roken

1 Neem een wokpan (met deksel!), een rooster dat in de wok past en aluminiumfolie.
2 Bekleed de bodem van de wokpan met de aluminiumfolie en strooi er enkele eetlepels groene thee of houtsnippers over.
3 Wrijf de vis in met olijfolie en bestrooi met een snufje zout. Leg de vis op het rooster, zet het deksel op de wok en laat 15 a 20 min op een halfhoog vuur roken. Klaar is Kees!

Fishticks

1 Snijd witte visfilet (bijv. kabeljauw of roodbaars) in kleine stukken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel bloem, eieren en panko over 3 kommetjes. 
2 Rol de vis eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. 
3 Verwarm 2 cm druivenpitolie in een grote pan en bak de fishsticks langs 2 kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Vis aan kleine prijsjes?

Ga voor vis in blik, in bokaal of uit de diepvries. Dat is niet alleen goedkoper, maar je hebt zo altijd vis in huis en kunt hem ook nog eens makkelijk klaarmaken. Bij deze vier favorieten van onze chefs!

Rolmops > 

Lekker als kant-en-klare tapa.

Tonijn in olijfolie >

Lekker in een salade nicoise.

Ansjovis >

Lekker op een pissaladiere.

Mix van filetstukjes >

Lekker in stoofpotjes en soep.

70+

Wist je dat je bij Delhaize meer dan 70 soorten vis in de diepvries vindt? De meeste dragen zelfs het label Nutri- Score A! Ontdek ze allemaal via delhaize.be/shop of in de winkel.