Recept zoekresultatenWafels met pesto, mozzarella en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Wafels met pesto, mozzarella en grijze garnalenD

Wafels met pesto, mozzarella en grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lunch
Wafels met pesto, mozzarella en grijze garnalenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 2 eieren (voor de wafels)
  • 10 g verse bakkersgist (voor de wafels)
  • 250 g bloem (voor de wafels)
  • 4 dl melk (voor de wafels)
  • 1 snufje suiker (voor de wafels)
  • 50 g parmigiano
  • 100 g boter (voor de wafels)
  • Peper en zout (voor de wafels)
  • 400 g grijze garnalen (voor de garnituur)
  • 1/2 bussel lente-uitjes (voor de garnituur)
  • 2,5 bollen mozzarella di bufala (voor de garnituur)
  • 1/2 bussel basilicum Pistou

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd

    1. Maak het deeg voor de wafels: los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker toe en laat 10 min rusten, tot je luchtbellen ziet verschijnen. Als het deeg niet rijst, moet je opnieuw beginnen.
    2. Doe de bloem, de geraspte parmigiano, de eieren, de pesto, peper en zout in een grote kom. Voeg 50 g gesmolten boter en de melk met de bakkersgist toe. Meng met een garde tot een homogeen deeg. Laat het deeg eventueel 30 min. op kamertemperatuur rusten.
    3. Bak de wafels in een heet wafelijzer. Vergeet het niet na elke bakbeurt opnieuw met gesmolten boter in te smeren.
    4. Werk elke wafel af met 1/4 mozzarellabol en grijze garnalen. Bestrooi met gesnipperde lente- uitjes en met basilicum Pistou. Dien meteen op.

    Kooktip

    Slappe wafels, dat is niet top. Leg ze daarom meteen op een (oven)rooster zodat ze goed verlucht kunnen afkoelen. En om ze nadien weer op te warmen, is er niets beter dan een korte passage door de broodrooster.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 857; energie (kCal): 205; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 343,99
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lunch
    • Wafels met pesto, mozzarella en grijze garnalenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95