Recept zoekresultatenVegetarische carbonara met shiitakes en tempé
Delhaize logo
  • Vegetarische carbonara met shiitakes en tempéA

Vegetarische carbonara met shiitakes en tempé

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Vegetarische carbonara met shiitakes en tempéA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eieren
  • 200 g shiitakes
  • 100 g pecorino
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl gerookte paprika (voor de tempé-marinade)
  • 500 g pasta (linguine of spaghetti)
  • 170 g tempé
  • 1 el agavesiroop of ahornsiroop (voor de tempé-marinade)
  • 1/2 el srirachasaus (voor de tempé-marinade)
  • 1 el tamarisaus (voor de tempé-marinade)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. bereidingstijd

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak nu de marinade: meng de agavesiroop, de sriracha, de tamarisaus en de grookte paprika in een kom. Snijd de tempé à la julienne en marineer de blokjes 2 à 3 minuten in de saus.
  3. Snijd vervolgens de shiitakes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de champignons en de tempé gedurende 5 min.
  4. Breek intussen de 3 eieren in een kom en voeg nog 2 eigelen toe. Klop de eieren en voeg geraspte pecorino toe. Kruid af met peper en zout.
  5. Schep 3 el pastawater over de tempé en shiitakes als de pasta gaar is. Voeg vervolgens de uitgelekte pasta met een scheutje olijfolie toe aan de pan. Meng de eieren en de pecorino met de pasta.
  6. Dien op!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 671; energie (kCal): 160; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 19,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 806,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Vegetarische carbonara met shiitakes en tempéA