Recept zoekresultatenTong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:31
    A
  • Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigretteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 1 handvol platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • citroensap
  • 20 g boter
  • 4 tongen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
    S2009111608000010000
  • F1991050200146100000
  • Begin met koken

    1. Kook de bloemkool beetgaar in de melk, aangelengd met wat water en licht gezouten. Giet af en mix de bloemkool met een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    2. Mix voor de vinaigrette de peterselie samen met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels citroensap. Roer er de kappertjes door.
    3. Kruid de vis met peper en zout en bak in een beetje boter.
    4. Leg op elk bord een gebakken vis, schik er bloemkoolpuree bij en werk af met de peterselievinaigrette. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 300,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -02:31
      A
    • Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
    S2009111608000010000
  • F1991050200146100000