Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen met truffelpuree
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:39
    B
  • Stoverij van varkenswangen met truffelpuree

Stoverij van varkenswangen met truffelpuree

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Kerst
Hoofdgerecht
Stoverij van varkenswangen met truffelpureeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g Parijse champignons
  • 10 g truffel
  • 5 cl melk
  • 500 g aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el sojasaus
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 g boter
  • 2 dl water
  • 2 el bloem
  • 2 grote uien
  • 150 g gerookt spek
  • 800 g varkenswangen (plaats je bestelling op voorhand)
  • 66 cl Westmalle Tripel
  • 50 g boter (voor de puree)
  • 2 eidooiers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 1 u gaartijd

    1. Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes.
    2. Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe. Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
    3. Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe. Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
    4. Maak de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en oeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.

    5. Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.

    Kooktip

    • Bak je varkenswangetjes lekker krokant in beurre Noisette (hazelnootboter): Boter die niet meer bruist en nét lichtbruin kleurt.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1053,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Kerst
    Winter
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:39
      B
    • Stoverij van varkenswangen met truffelpuree

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19