Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen met truffelpuree
Delhaize logo
B
Stoverij van varkenswangen met truffelpureeB

Stoverij van varkenswangen met truffelpuree

door Peter Goossens
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g varkenswangen (plaats je bestelling op voorhand)
  • 150 g gerookt spek
  • 200 g Parijse champignons
  • 2 grote uien
  • 2 el bloem
  • 2 dl water
  • 66 cl Westmalle Tripel
  • 150 g boter
  • 50 g boter (voor de puree)
  • 2 el mosterd
  • 2 el sojasaus
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eidooiers
  • 500 g aardappelen
  • 5 cl melk
  • 10 g truffel
  • 800 g varkenswangen (plaats je bestelling op voorhand)
  • 150 g gerookt spek
  • 200 g Parijse champignons
  • 2 grote uien
  • 2 el bloem
  • 2 dl water
  • 66 cl Westmalle Tripel
  • 150 g boter
  • 50 g boter (voor de puree)
  • 2 el mosterd
  • 2 el sojasaus
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eidooiers
  • 500 g aardappelen

Begin met koken

: 40 min. + 1 u gaartijd
1
Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes.
2
Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe. Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
3
Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe. Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
4
<p>Maak de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en oeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.</p>
5
<p>Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.</p>
1
Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes.
2
Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe. Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
3
Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe. Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
4
<p>Maak de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en oeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.</p>
5
<p>Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.</p>
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1053,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1053,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet pur | Ardens | Varken

Delhaize

Filet pur | Ardens | Varken

2 × +/- 520 gr

+/-€18,78

Spek

Breydel

Spek

+/- 225 gr

+/-€3,67

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

Leffe

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

4 x 33 cl

€4,75

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Saus | Poke

Kikkoman

Saus | Poke

25 cl

€5,55

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Totaal:
+/-€51,74