Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn
    A
Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijnA

Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 takje verse tijm
  • 2 feuilles laurier
  • 1 in stukken gesneden konijn zonder kop
  • 1 kg sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 2 feuilles laurier
  • 1 in stukken gesneden konijn zonder kop
  • 1 kg sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in 4. Hak de look fijn.
2
Zout en peper de stukken konijn. Doe de olie in een stoofpot en bak de stukken konijn langs alle kanten goudbruin. Doe er de witte wijn bij, breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Voeg de sjalotten, de look, de laurier en de tijm toe. Zout en peper, doe het deksel op de pot en laat 1,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
3
Serveer met aardappelpuree en licht gefruite verse spinazie.
1
Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in 4. Hak de look fijn.
2
Zout en peper de stukken konijn. Doe de olie in een stoofpot en bak de stukken konijn langs alle kanten goudbruin. Doe er de witte wijn bij, breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Voeg de sjalotten, de look, de laurier en de tijm toe. Zout en peper, doe het deksel op de pot en laat 1,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
3
Serveer met aardappelpuree en licht gefruite verse spinazie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 596,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 596,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

2 × 500 gr

Bio

€8,78

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€25,80