Recept zoekresultatenRumpsteaks, rode wijnsaus en ovenfrietjes
Delhaize logo
  • Rumpsteaks, rode wijnsaus en ovenfrietjes
Rumpsteaks, rode wijnsaus en ovenfrietjes

Rumpsteaks, rode wijnsaus en ovenfrietjes

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 rumsteaks
  • 2 sjalotten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 potje van 19 cl kalfsbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 el maïsolie
  • 30 g boter
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 4 rumsteaks
  • 2 sjalotten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 potje van 19 cl kalfsbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 el maïsolie
  • 30 g boter
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 35 min.
1
Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 210°C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne frietjes en laat ze gedurende 5 minuten in koud water weken. Giet ze af, spoel ze af en droog ze goed af in een keukenhanddoek. Leg ze op de, met bakpapier beklede, bakplaat, besprenkel met maïsolie en meng ze met je handen om ze goed te coaten. Spreid ze uit en let erop dat de frietjes niet op elkaar liggen. Laat ze gedurende 15 minuten mooi goudbruin bakken in het bovenste gedeelte van de oven. Schep om halverwege.
2
Snipper de sjalotten en fruit ze gedurende 2 minuutjes op een matig vuur in een pan met ⅓ olijfolie. Voeg de wijn, rozemarijn en kalfsbouillon toe. Verlaag het vuur met de helft en laat alles verder sudderen.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Bestrijk de rumpsteaks met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand, breng op smaak met peper en zout, en bak verder naargelang de dikte van het vlees.
4
Giet de saus door een puntzeef en doe deze terug in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de koude, in blokjes gesneden, boter toe. Meng met een garde en kruid naar smaak.
5
Serveer de rumpsteaks met de saus en bestrooi de frietjes met wat fleur de sel. Vervolledig dit gerecht met een salade, waterkers, …
1
Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 210°C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne frietjes en laat ze gedurende 5 minuten in koud water weken. Giet ze af, spoel ze af en droog ze goed af in een keukenhanddoek. Leg ze op de, met bakpapier beklede, bakplaat, besprenkel met maïsolie en meng ze met je handen om ze goed te coaten. Spreid ze uit en let erop dat de frietjes niet op elkaar liggen. Laat ze gedurende 15 minuten mooi goudbruin bakken in het bovenste gedeelte van de oven. Schep om halverwege.
2
Snipper de sjalotten en fruit ze gedurende 2 minuutjes op een matig vuur in een pan met ⅓ olijfolie. Voeg de wijn, rozemarijn en kalfsbouillon toe. Verlaag het vuur met de helft en laat alles verder sudderen.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Bestrijk de rumpsteaks met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand, breng op smaak met peper en zout, en bak verder naargelang de dikte van het vlees.
4
Giet de saus door een puntzeef en doe deze terug in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de koude, in blokjes gesneden, boter toe. Meng met een garde en kruid naar smaak.
5
Serveer de rumpsteaks met de saus en bestrooi de frietjes met wat fleur de sel. Vervolledig dit gerecht met een salade, waterkers, …

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rumsteak | Rund | Belgisch

Delhaize

Rumsteak | Rund | Belgisch

+/- 220 gr

+/-€4,40

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Vinas Del Vero Grenache Shiraz Rood

Spain

Vinas Del Vero Grenache Shiraz Rood

75 cl

€5,99

Olijfolie | Pepers

Taste of Inspirations

Olijfolie | Pepers

20 cl

€4,65

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€33,94

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.