Recept zoekresultatenReuzenbladerdeeggebak met groenten, kastanjes en parmigiano
Delhaize logo
  • Reuzenbladerdeeggebak met groenten, kastanjes en parmigianoC

Reuzenbladerdeeggebak met groenten, kastanjes en parmigiano

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Reuzenbladerdeeggebak met groenten, kastanjes en parmigianoC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 150 g gekookte kastanjes
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • 100 g parmigiano
  • 20 cl zure room
  • 100 g ‘Pizza Croccantina met olijfolie’ Campagna Romana
  • 3 plakken bladerdeeg
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 3 eieren
  • 1,5 Granny Smith-appels
  • 2 uien
  • 1/2 bussel rapen
  • 200 g jonge spinazie
  • 2 preiwitten
  • 400 g biowortelen
  • 1 eidooier

Begin met koken

Bereidingstijd : 1 u. + 45 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een kookpot water aan de kook.
  2. Snijd de geschilde rapen, uien en appelen in partjes. Snijd de appelpartjes nog eens in 2. Snijd de wortelen overlangs in 2 (ongeschild, ze zijn bio!) en vervolgens in 3 of 4 stukken naargelang hun lengte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schik er alles op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met 2 takjes tijm en rozemarijn. Schuif 25 min. in de oven en verwijder dan de kruiden.
  3. Klop de hele eieren met de zure room en 1 gerist takje tijm. Meng er de geraspte parmigiano en de grofverkruimelde ‘Pizza Croccantina’ onder. Breng verder op smaak en laat rusten.
  4. Snijd de preiwitten overlangs in 2 en dan nog eens in 2, in de andere richting. Kook ze 8 min. in kokend water. Voeg de spinazie toe en laat nog 1 min. koken. Giet af en laat alles in ijskoud water schrikken. Laat 2 min. uitlekken en pers tussen de handen zoveel mogelijk water uit de groenten.
  5. Rol 1 plak bladerdeeg uit. Snijd aan 2 kanten een stukje weg tot een grote rechthoek (de kleine zijden zijn afgerond). Verdeel er de groenten en de vruchten (appelen en kastanjes) in opeenvolgende lagen over (kruid telkens met peper en zout), tot 3 cm van de randen, met daartussen telkens een laag zure room. Stapel de lagen tot een hoge en rechthoekige vorm. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen op de garnituur. Snijd het 2de bladerdeeg op dezelfde manier als het 1ste en bedek er de montage mee. Bevochtig het deeg om het goed te hechten en zet in de koelkast.
  6. Snijd de overblijvende stukjes deeg in strookjes en vlecht ze. Snijd ook strookjes uit het 3de deeg en snijd met een uitsteekring vormen uit naar keuze. Bevochtig het gebak lichtjes, leg er deegvlechten rond en duw ze met de toppen van de vingers vast. Maak bovenaan een gaatje om een schoorsteen te vormen. Werk heel het oppervlak van het gebak af met de rest van de vlechten en met de deegvormen (bevochtig de onderkant nog indien nodig). Laat 20 min. in de koelkast rusten en verwarm de oven voor op 190°C.
  7. Schuif het bladerdeeggebak 25 min. in de oven en bestrijk het dan met de losgeklopte eidooier. Laat nog 20 min. bakken. Werk af met de rest van de tijm en enkele gekookte groenten, als er overblijven. Dien warm op met een waterkerssaus.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 227 kcal – Vetten: 13,3 g – Koolhydraten: 20,5 g – Vezels: 2,2 g – Eiwitten: 5,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Hoofdgerecht
  • Reuzenbladerdeeggebak met groenten, kastanjes en parmigianoC