Recept zoekresultatenReegebraad met wildsaus
Delhaize logo
  • Reegebraad met wildsausC

Reegebraad met wildsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Eindejaar
Sauzen
Reegebraad met wildsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • een nootje boter
  • trosjes rode bessen voor de versiering
  • 1 sjalot
  • verse rozemarijn
  • 20 cl room
  • 180 g rode bessengelei
  • 10 cl rode wijn
  • 1 reegebraad (of hinde) van ongeveer 800 g
  • peper
  • 200 g ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels mosterd
  • 650 g kleine krielaardappelen
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode bessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F1986053100326800000
  • Sjalotten | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100308900000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Gelei | Rode bessen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    4,64 €/kg
    €2,09
    S2005060900087890000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Bind het gebraad op met keukentouw. Verhit de boter in een pan en bak er het vlees aan alle kanten in aan. Leg het in een kleine ovenschaal, kruid met peper en zout en braad 30 à 35 min. in de warme oven (reken 4 min. per 100 g).
    3. Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot 5 min. op zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de rode wijn toe en laat voor de helft inkoken op hoog vuur.
    4. Voeg de rode bessengelei toe, de mosterd, het bindmiddel en de room. Verwarm zacht, roer af en toe met de garde. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
    5. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. Verwijder het braadvet uit de schaal en giet er de saus in. Roer de aanbaksels los.
    6. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte.
    7. Serveer de plakken met wat saus en versier met een trosje rode bessen. Dien de resterende saus apart op en geef er aardappelbrochettes met spek bij en prinsessenbonen of gevulde champignons met pancetta en gratin dauphinois.

    Kooktip

    • Deze saus is ook lekker bij in de pan gebakken everzwijn- of hindesteaks.
    • Het fijne reevlees dient, in tegenstelling tot ander wild (everzwijn, ...), niet gemarineerd te worden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 7,6; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 724,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Eindejaar
    Diner
    Herfst
    Sauzen
    • Reegebraad met wildsausC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode bessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F1986053100326800000
  • Sjalotten | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100308900000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Gelei | Rode bessen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    4,64 €/kg
    €2,09
    S2005060900087890000