Groentegratin met geitenkaas en gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 100 g gerookte zalm
- 2 eieren
- 150 g broccoliroosjes
- 300 g zoete aardappelen
- 100 g verse kaas Pur Natur
- 100 g verse geitenkaas in rolletje
- 1 el olijfolie
- 4 takjes bladpeterselie
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993061800218400000
F1993101900107900000
F2013100800316100000
F2021060700081880000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Hak de broccoli grof.
- Schik afwisselend laagjes groenten en gerookte zalm, zoals voor een lasagne, in 2 kleine, licht geoliede ovenschaaltjes.
- Meng de eieren met de verse kaas, de helft van de verkruimelde geitenkaas, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout. Giet het mengsel voorzichtig op de groenten, kruid met wat extra peper en bak 25 min. goudbruin in de oven.
- Werk af met de rest van de geitenkaas en de peterselie. Dien warm op.
Tip: Vervang de verse kaas eventueel door maquée-kaas of cottage cheese.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993061800218400000
F1993101900107900000
F2013100800316100000
F2021060700081880000
Laad nog 4 producten