Recept zoekresultatenGegratineerde mosselen
Delhaize logo
  • Gegratineerde mosselen
    B
Gegratineerde mosselenB

Gegratineerde mosselen

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 citroen
  • 10 cl droge witte wijn
  • 30 g droog wit broodkruim
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg mosselen (bij voorkeur Jumbo)
  • peper
  • 6 takjes peterselie
  • 12 stengels bieslook
  • 75 g zachte gezouten boter
  • 1 citroen
  • 10 cl droge witte wijn
  • 30 g droog wit broodkruim
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg mosselen (bij voorkeur Jumbo)
  • peper
  • 6 takjes peterselie
  • 12 stengels bieslook
  • 75 g zachte gezouten boter

Begin met koken

1
Maak de mosselen schoon: spoel ze enkele keren in koud water (niet laten weken) en verwijder de baardjes. Gooi kapotte schelpen weg.
2
Doe de mosselen in een grote kookpot, overgiet met de witte wijn, zet het deksel op de pot en verwarm op een hevig vuur. Neem van het vuur wanneer alle mosselen open zijn. Laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
4
Doe het in stukjes gebroken brood in de beker van de hakmolen. Voeg de peterselie toe, de bieslook en de geperste knoflooktenen. Laat draaien tot een glad mengsel. Voeg de gezouten boter en peper toe. Meng goed.
5
Open de mosselen. Laat ze in één van de twee schelphelften zitten en gooi de andere, lege helft weg. Schik ze in individuele ovenvaste schoteltjes en verdeel er het kruidenmengsel over.
6
Laat ze 5 min gratineren in de warme oven. Serveer meteen met een kwartje citroen.
1
Maak de mosselen schoon: spoel ze enkele keren in koud water (niet laten weken) en verwijder de baardjes. Gooi kapotte schelpen weg.
2
Doe de mosselen in een grote kookpot, overgiet met de witte wijn, zet het deksel op de pot en verwarm op een hevig vuur. Neem van het vuur wanneer alle mosselen open zijn. Laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
4
Doe het in stukjes gebroken brood in de beker van de hakmolen. Voeg de peterselie toe, de bieslook en de geperste knoflooktenen. Laat draaien tot een glad mengsel. Voeg de gezouten boter en peper toe. Meng goed.
5
Open de mosselen. Laat ze in één van de twee schelphelften zitten en gooi de andere, lege helft weg. Schik ze in individuele ovenvaste schoteltjes en verdeel er het kruidenmengsel over.
6
Laat ze 5 min gratineren in de warme oven. Serveer meteen met een kwartje citroen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 369,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 369,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Speltpistolet | Bio

Delhaize

Speltpistolet | Bio

4 x 60 gr

Bio

€3,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€17,84