Recept zoekresultatenFilet van bosduif met appel en calvados
Delhaize logo
  • Filet van bosduif met appel en calvadosB

Filet van bosduif met appel en calvados

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Filet van bosduif met appel en calvadosB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bosduiffilets
  • 10 cl verse room
  • 1 ui
  • 1 koffielepel tijm
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • fijngesneden bladpeterselie
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • een nootje boter
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 25 cl calvados
  • 19 cl wildfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Begin met koken

    1. Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
    2. Schil de appel, snij in blokjes en doe ze bij in de saus. Voeg er dan het bindmiddel bij en laat nog 10 min. sudderen.
    3. Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruingebakken zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur staan. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
    4. Mix ondertussen de saus en doe er de room bij.
    5. Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 min.
    6. Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Geef er een knolselderpuree bij.

    Kooktip

    Vervang de bosduiven door kwartels, verminder in dit geval de tijd tot 25 min.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 188; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 680,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst,Winter
    Sauzen en specerijen
    • Filet van bosduif met appel en calvadosB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75