Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:48
  • Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 kalfslapjes (ong. 170 g/stuk)
  • peper
  • 150 g Luikse siroop
  • 40 g bloem
  • 60 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes gekookte ham
  • 75 g Averbodekaas
  • 5 cl Averbode-bier
  • olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de kalfslapjes in de dikte doormidden zodat je dunne lapjes krijgt.
  2. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp. Verdeel de kaas over de helft van de halve kalfslapjes, leg er een schelletje ham op en leg er de andere helft van de lapjes op.
  3. Klop de eieren in een bord en voeg er een snuifje zout en peper aan toe.
  4. Wentel de cordon bleus in een beetje bloem, schud het teveel aan bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  5. Giet de Luikse stroop en het bier in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend en laat het sudderen op een zacht vuurtje.
  6. Verwarm een beetje olijfolie in een pan, leg er de cordon bleus in en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op een matig vuurtje.
  7. Snijd ze in kleine stukjes en serveer ze als aperitiefhapje met de saus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • 00:00
    -02:48
  • Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus