Recept zoekresultatenAardappelroomsoep met saffraan
Delhaize logo
  • Aardappelroomsoep met saffraanB

Aardappelroomsoep met saffraan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aardappelroomsoep met saffraanB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Zwarte peper
  • 1 seldertak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel gevogeltebouillonpasta
  • 1 kokertje saffraanpoeder
  • 2 takjes koriander
  • 1 sjalot
  • 2 middelgrote rode uien
  • 6 Medjool dadels
  • 500 g aardappelen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. gaartijd

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Spoel de selder en snijd eveneens in stukjes. Snipper de sjalot fijn. Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie en bak de sjalot glazig. Voeg de aardappelen en de selder toe en zet net onder water.
  2. Voeg de bouillonpasta en de saffraan toe en kruid met peper en zout. Kook gaar gedurende 20 min en mix daarna.
  3. Pel de rode uien en snijd in hele fijne schijfjes. Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie en bak ze glazig. Verwijder de pit van de dadels en snijd in 4, voeg toe en kruid met peper en zout. Serveer de soep met de uienmengeling, de dadels en de korianderblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 116; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 211,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Winter
  • Aardappelroomsoep met saffraanB