• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Vijf tips voor de perfecte kaasplank

Een heerlijke kaasschotel voorschotelen, doe je zo:

Tip 1: alles begint bij ... de plank

Kies voor een plank uit een natuurlijk materiaal zoals hout of leisteen. Het ziet er niet alleen beter uit, het smaakt ook beter want deze materialen geven geen smaken af.

En nu we toch over materialen bezig zijn: voorzie minstens één mes per kaasje, zodat de kazen na verloop van tijd niet naar elkaar gaan smaken.

Tip 2: variatie troef voor tong en oog

Kaas wordt opgedeeld in vijf grote families naargelang zijn stevigheid of korst. Daarnaast zijn de smaak en de herkomst van je kazen erg belangrijk. Start met romige, zachte kazen en eindig met pittige kazen zoals stilton, roquefort en gorgonzola. Zorg ervoor dat je van iedere ‘familie’ wat hebt, zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Tip: voorzie elke kaas van een naamkaartje en een woord die de kaas typeert.

Tip 3: serveer kaas op kamertemperatuur

Kaas smaakt beter als hij op kamertemperatuur wordt geserveerd en gegeten. Als de kaas te koud is, komen de aroma’s niet tot hun recht. Haal de kazen dus minstens één uur op voorhand uit de koelkast.

Tip 4: mix & match met mate

Je kazen zijn de sterren van de kaasplank. Overdrijf daarom niet met fruit, noten en brood. Laat brood met sterke smaken (bv. look of rozemarijn) links liggen. Kies eerder voor de klassiekers: stokbrood, ciabatta en notenbrood. Kies je toch voor fruit? Ga dan eens voor seizoensverse vruchten in plaats van gedroogde. In de herfst scoren appels, peren, druiven en zuiderse vijgen.

Tip 5: wijn of bier?!

Het kan allebei! Als je voor wijn kiest, ga je best voor een veelzijdige wijn die bij alle kazen past zoals een chardonnay of een pinot noir.

Toch liever bier? Hoe lichter de kaas, hoe lichter het bier en omgekeerd. Een afsmakende kaas houdt van een afsmakend biertje met een complex aroma.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst