• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Oesters, de parels van de zee

Oesters zijn een échte delicatesse die je kerst- of eindejaarsmenu een extra feestelijke toets geven. Je kan ze pocheren, grillen, bakken of simpelweg rauw serveren met een snuifje peper en citroen. Heerlijk! Bij Delhaize vind je een ruim assortiment oesters van hoogstaande kwaliteit. Om je te helpen een juiste keuze te maken, vind je hierbij een beknopte beschrijving van onze oesters alsook nuttige weetjes en originele feestrecepten. Geniet ervan!

Waar komen onze oesters vandaan?

Zeeuwse Platte

Zeeuwse platte is de koningin van de Zeeuwse oesters. Ze heeft een ronde, platte schelp en een zeer verfijnde smaak. Deze oester is pas rijp voor consumptie na 4 jaar minimum. Dat kan tot 6 jaar gaan.

Zeeuwse Creuse

Zeeuwse Creuse heeft een ovale en grillig gevormde schelp. Deze oester is rijp voor consumptie na 2 tot 3 jaar.

Bretoense Creuse

Bretoense Creuse komt uit de Baai van Quiberon, gelegen ten zuiden van Bretagne. Deze oester ligt op de bodem van de baai, waardoor ze een aardse smaak heeft. Ook wordt ze gekenmerkt door een lichtzoete nasmaak.

Fines de Claires uit Charente-Maritime

Fines de Claires uit Charente-Maritime worden eerst in zee gekweekt en vervolgens in 'claires' gelegd. Deze grote, ondiepe poelen maken de oesters vleziger, fijner en minder zout. De kwaliteit varieert naargelang de tijd die de oesters in zo'n claire doorbrengen.

Holle Normandische oester

De holle Normandische oester heeft een nootachtige en intense zilte smaak. Deze oester wordt eerst in open water gekweekt en vervolgens in zakken op tafels in zee gelegd. Hierdoor wordt ze afwisselend blootgesteld aan de zon, wind en getijden.

Het verschil tussen platte en holle oesters

Men maakt een onderscheid tussen platte en holle - of creuse - oesters. De platte oester is zeldzaam, groeit traag, plant zich moeilijk voort en behoort hierdoor tot de hogere prijsklasse. Na ongeveer 6 jaar is ze volgroeid. De platte oester wordt in onze streken tussen april en juni aangeboden. De holle oester daarentegen komt veel in de Oosterschelde voor en kan na 2 jaar al rijp zijn. De creuses zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Hoe bewaar je oesters?

Oesters die geopend zijn, moet je dezelfde dag nog eten. Niet geopende oesters kan je 2 tot 3 dagen in hun verpakking in de koelkast bewaren (uiteraard afhankelijk van de vervaldatum).

Leg ze in de groentebak met een temperatuur van 4 tot 5 graden. Leg ze met de ronde schelp naar beneden en dek goed af.

Hoe open je een oester?

 • Leg de oester op een handdoek om te vermijden dat ze wegglijdt.
 • Steek een oestermes tussen de 2 schelpen van de oester.
 • Beweeg het mes van links naar rechts en snij de spier door.
 • Haal de bovenste schelp weg en maak de oester los.

Heb je nog nooit oesters geproefd?

En je vreest dat je dit niet zal lusten? Probeer eerst een recept met gekookte of gegratineerde oesters vooraleer je te storten in het proeven van rauwe oesters.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje