Recept zoekresultatenBombay salade met mini-asperges
Delhaize logo
  • Bombay salade met mini-asperges
    A
Bombay salade met mini-aspergesA

Bombay salade met mini-asperges

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 240 g kikkererwten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 een mespunt cayennepeper
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 4 el olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • 220 g groene mini-asperges
  • 800 keer een handvol verse koriander
  • 240 g kikkererwten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 een mespunt cayennepeper
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 4 el olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • 220 g groene mini-asperges
  • 800 keer een handvol verse koriander

Begin met koken

1
Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
2
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 el limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
3
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min rusten in de koelkast.
4
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2.
5
Kook de aspergepunten gaar in 3 min in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
6
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.
1
Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
2
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 el limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
3
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min rusten in de koelkast.
4
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2.
5
Kook de aspergepunten gaar in 3 min in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
6
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 157; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 341,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 157; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 341,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Pasen
Lunch
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

2 × 110 gr

€8,98

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€18,66