Recept zoekresultatenZalmsalade en tomaten met basilicum
Delhaize logo
  • Zalmsalade en tomaten met basilicum
    A

Zalmsalade en tomaten met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Lunch
Zalmsalade en tomaten met basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g gemengde salade (mesclun)
  • 500 g zalmfilet
  • 400 g datterino kerstomaten
  • zout
  • 8 cl olijfolie extra vierge
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 4 el citroensap
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

2 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€13,52

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€21,88

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Voor de saus: mix in de kom van een keukenrobot de basilicumblaadjes fijn met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de zalmfilet in verschillende porties en smeer ze in met olijfolie. Leg ze in een warme pan met antikleefbodem en laat ze 2 min aan elke kant bakken. Kruid met peper en zout, neem van het vuur en laat rusten.
  3. Verdeel de mesclun en de in 2 gesneden kerstomaten over koude borden. Voeg de zalm toe en overgiet met de basilicumvinaigrette. Serveer meteen.

Kooktip

Een lekkernij met roggebrood of kleine sesambroodjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 609; energie (kCal): 147; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 609; energie (kCal): 147; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Lunch
  • Zalmsalade en tomaten met basilicum
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

2 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€13,52

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€21,88