Recept zoekresultatenWorteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze
Delhaize logo
  • Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels
  • arachideolie
  • 15 diepgevroren grote garnalen 365
  • fleur de sel
  • 4 mooie wortelen
  • 4 takjes munt voor de versiering (naar keuze)
  • peper
  • tandoori kruidenmix

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appels | Elstar | Verpakt

Delhaize

Appels | Elstar | Verpakt

800 gr

€2,39

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,29

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€13,50

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,59

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Tandoori

Santa Maria

Kruiden | Tandoori

19 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€28,45

Begin met koken

  1. Laat de garnalen weken in water. Pel ze zodra ze zijn ontdooid.
  2. Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
  3. Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
  4. Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
  5. Schil de appelen. Snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
  6. Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
  7. Schik op elk bord een portie tartaar. Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.

Kooktip

  • Je kan de garnalen zowel warm als koud opdienen. Deze laatste optie is makkelijker als je vrienden ontvangt en zelf niets van het feest wilt missen!
  • De "plus" op voedingsgebied:
    De dierlijke eiwitten van de garnalen worden aangevuld met de weldaden van fruit en groenten, die goed zijn voor een van de vijf dagelijkse porties. Bovendien bevat dit gerecht minder dan 1 gram verzadigde vetzuren.
Nutritionele informatie
Energie: 168 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht
  • Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appels | Elstar | Verpakt

Delhaize

Appels | Elstar | Verpakt

800 gr

€2,39

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,29

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€13,50

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,59

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Tandoori

Santa Maria

Kruiden | Tandoori

19 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€28,45