Recept zoekresultatenWorteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze
Delhaize logo
  • Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze

Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 appels
  • arachideolie
  • 15 diepgevroren grote garnalen 365
  • fleur de sel
  • 4 mooie wortelen
  • 4 takjes munt voor de versiering (naar keuze)
  • peper
  • tandoori kruidenmix
  • 2 appels
  • arachideolie
  • 15 diepgevroren grote garnalen 365
  • fleur de sel
  • 4 mooie wortelen
  • 4 takjes munt voor de versiering (naar keuze)
  • peper
  • tandoori kruidenmix

Begin met koken

1
Laat de garnalen weken in water. Pel ze zodra ze zijn ontdooid.
2
Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
3
Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
4
Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
5
Schil de appelen. Snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
6
Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
7
Schik op elk bord een portie tartaar. Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.
1
Laat de garnalen weken in water. Pel ze zodra ze zijn ontdooid.
2
Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
3
Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
4
Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
5
Schil de appelen. Snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
6
Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
7
Schik op elk bord een portie tartaar. Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.
Nutritionele informatie
Energie: 168 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht