Recept zoekresultatenWortelkonijntjes
Recept zoekresultatenWortelkonijntjes
Delhaize logo

Wortelkonijntjes

Wortelkonijntjes
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 80 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 el boter
  • 1 stuk komkommer
  • bieslook
  • 3 kleine eieren (M)
  • 8 kleine wortelen
  • peper
  • 300 g wortelen in schijfjes
  • 80 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 el boter
  • 1 stuk komkommer
  • bieslook
  • 3 kleine eieren (M)
  • 8 kleine wortelen
  • peper
  • 300 g wortelen in schijfjes

Begin met koken

1
Breng lichtgezouten water in een kookpot aan de kook. Doe er de wortelschijfjes in en laat 10 min. doorkoken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
3
Laat de gare wortelschijfjes uitlekken en mix ze met de yoghurt en de eieren, kruid naar smaak met peper en zout.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van de soufflékommetjes (1 per portie) en smeer de randen in met boter. Verdeel de wortelmousse over de kommetjes en bak 20 min. in de oven.
5
Schil ondertussen de de worteltjes en kook ze gaar in 10 min. Snij de ogen uit de schil van de komkommer en de tanden uit het witte vruchtvlees. Snij een stukje van de wortelen.
6
Laat de mousses 5 min. rusten, haal uit de kommetjes en versier met de stukjes groenten. Werk af met de bieslooksprietjes en dien op.
7
Deze lekkere konijntjes kunnen opgediend worden als voorgerecht met een slaatje of als bijgerecht.
1
Breng lichtgezouten water in een kookpot aan de kook. Doe er de wortelschijfjes in en laat 10 min. doorkoken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
3
Laat de gare wortelschijfjes uitlekken en mix ze met de yoghurt en de eieren, kruid naar smaak met peper en zout.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van de soufflékommetjes (1 per portie) en smeer de randen in met boter. Verdeel de wortelmousse over de kommetjes en bak 20 min. in de oven.
5
Schil ondertussen de de worteltjes en kook ze gaar in 10 min. Snij de ogen uit de schil van de komkommer en de tanden uit het witte vruchtvlees. Snij een stukje van de wortelen.
6
Laat de mousses 5 min. rusten, haal uit de kommetjes en versier met de stukjes groenten. Werk af met de bieslooksprietjes en dien op.
7
Deze lekkere konijntjes kunnen opgediend worden als voorgerecht met een slaatje of als bijgerecht.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Pasen
Diner
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Yoghurt | Vol | Natuur | Bio
Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur | Bio
150 gr
Bio
    1
    05
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    -33.33% voor 3
    1
    09
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Zachte boter | Opgeklopt
    Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    -25%
    2
    59
    €3,45
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €9,02