Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenWitloof in de oven
Delhaize logo
  • Witloof in de oven

Witloof in de oven

Witloof in de oven
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 stronken volle grond witloof
  • 6 plakjes beenham
  • 1 l volle melk
  • 50 g bloem
  • 90 g boter
  • 200 g gemalen kaas
  • 3 dl water
  • nootmuskaat
  • peper
  • 6 stronken volle grond witloof
  • 6 plakjes beenham
  • 1 l volle melk
  • 50 g bloem
  • 90 g boter
  • 200 g gemalen kaas
  • 3 dl water
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 60 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de harde kern uit het witloof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de witloofstronken op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Voeg het water toe en laat het witloof gedurende 20 minuten zacht verder garen. Kruid goed met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Draai de stronken regelmatig om.
3
Controleer of het witloof gaar is door er aan de voet van de stronk in te prikken. Wanneer het witloof gaar is, laat ze uitlekken en rol ze dan in de plakjes ham. Schik ze in een ovenschaal.
4
Maak de saus: smelt de rest van de boter op een matig vuur, zonder ze te laten kleuren. Voeg nu onder voortdurend roeren met een klopper, de bloem toe en laat even doorwarmen tot wanneer je ‘een koekjesgeur’ ruikt. Voeg nu geleidelijk, al roerend, de melk toe. Laat even indikken op een zacht vuurtje en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er een derde van de gemalen kaas onder.
5
Bedek de hamrolletjes met de saus en verdeel er de rest van de gemalen kaas over.
6
Zet in de oven gedurende 10 minuten en nog 5 minuten op grillstand.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de harde kern uit het witloof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de witloofstronken op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Voeg het water toe en laat het witloof gedurende 20 minuten zacht verder garen. Kruid goed met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Draai de stronken regelmatig om.
3
Controleer of het witloof gaar is door er aan de voet van de stronk in te prikken. Wanneer het witloof gaar is, laat ze uitlekken en rol ze dan in de plakjes ham. Schik ze in een ovenschaal.
4
Maak de saus: smelt de rest van de boter op een matig vuur, zonder ze te laten kleuren. Voeg nu onder voortdurend roeren met een klopper, de bloem toe en laat even doorwarmen tot wanneer je ‘een koekjesgeur’ ruikt. Voeg nu geleidelijk, al roerend, de melk toe. Laat even indikken op een zacht vuurtje en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er een derde van de gemalen kaas onder.
5
Bedek de hamrolletjes met de saus en verdeel er de rest van de gemalen kaas over.
6
Zet in de oven gedurende 10 minuten en nog 5 minuten op grillstand.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
3
49
Ham | 4 Dikke sneden
Herta Ham | 4 Dikke sneden
170 gr
2de tegen -50%
5
15
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    59
    Gruyère | Geraspt
    Delhaize Gruyère | Geraspt
    2 × 150 gr
    4
    99
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €28,25