Recept zoekresultatenAsperges op Vlaamse wijze
Delhaize logo
  • Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Asperges op Vlaamse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg witte asperges
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 8 eieren
  • 150 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F1986053100300800000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    64,50 €/kg
    €1,29
    F2009112400384940000
  • Scharrel ei | mix kaliber | 10st
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    10 st
    0,31 €/st
    €3,09
    F2022083100106340000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    34,75 €/kg
    €1,39
    S2021021100508740000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
    2. Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
    3. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
    4. Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
    5. Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
    6. Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
    7. Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
    8. Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Asperges op Vlaamse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F1986053100300800000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    64,50 €/kg
    €1,29
    F2009112400384940000
  • Scharrel ei | mix kaliber | 10st
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    10 st
    0,31 €/st
    €3,09
    F2022083100106340000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    34,75 €/kg
    €1,39
    S2021021100508740000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000