Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenVierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Delhaize logo
  • Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Sinterklaas,Kids
Snack
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 8 clementines
  • 120 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 100 g chocoladestukjes
  • kleine suikerparels
  • 1/2 el specerijenmix voor speculaas

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

mandarijnen

Delhaize

mandarijnen

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

Vahiné

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

100 gr

€2,79

Suiker | Parelkorrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Parelkorrel

500 gr

€3,15

Stick Speculoos

Lotus

Stick Speculoos

4 x 9 cl

€5,79

Totaal:
€23,44

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
  2. Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
  3. Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.
  4. Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
  5. Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.

Kooktip

Je kan ½ koffielepel speculooskruiden toevoegen aan het deeg.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Kids
Overig
Herfst,Winter
Snack
  • Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

mandarijnen

Delhaize

mandarijnen

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

Vahiné

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

100 gr

€2,79

Suiker | Parelkorrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Parelkorrel

500 gr

€3,15

Stick Speculoos

Lotus

Stick Speculoos

4 x 9 cl

€5,79

Totaal:
€23,44