Recept zoekresultatenVierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Delhaize logo
  • Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 8 clementines
  • 120 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 100 g chocoladestukjes
  • kleine suikerparels
  • 1/2 el specerijenmix voor speculaas
  • 8 clementines
  • 120 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 100 g chocoladestukjes
  • kleine suikerparels
  • 1/2 el specerijenmix voor speculaas

Begin met koken

: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
2
Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
3
Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.
4
Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
5
Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
2
Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
3
Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.
4
Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
5
Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Kids
Overig
Herfst,Winter
Snack

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Clementines
Delhaize Clementines
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49
Decoratie | Klompjes | Melkchocolade
Vahiné Decoratie | Klompjes | Melkchocolade
100 gr
2
85
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15
Speculaas | Bastogne | Koekjes
LU Speculaas | Bastogne | Koekjes
260 gr
-25% voor 3
2
39
Totaal:
€19,64