Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten
Delhaize logo
  • A
  • Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten

Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groentenA

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 1 varkensfiletgebraad van 2 kg
  • 1 bussel wortelen
  • 5 sjalotten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

3 × 11 gr

€8,85

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€40,35

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min. + 45 min. Kooktijd (+ 15 min. rusttijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een spiraalvormige insnijding over de hele lengte van het gebraad, tot je het vlees plat kunt uitrollen. Smeer het gebraad in met mosterd, voeg salieblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en rol op. Leg er 1 takje rozemarijn en salieblaadjes bovenop en bind goed vast. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg het gebraad in een grote schaal. Maak de wortelen schoon en pel de sjalotten. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Schik alle groenten rond het gebraad, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm. Giet er de kalfsfond bij en schuif 45 min in de oven. Overgiet het vlees nu en dan met braadjus.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd het gebraad in dikke sneetjes en serveer het met de groenten.

Tip: In de herfst vervang je de groenten van dit recept door zoete aardappelen, butternut en rapen. Een streepje honing of ahornsiroop zorgt voor de final touch!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 155,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 155,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • A
  • Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

3 × 11 gr

€8,85

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€40,35