Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten
Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten
Delhaize logo
A

Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten

Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groentenA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 varkensfiletgebraad van 2 kg
  • 1 bussel wortelen
  • 5 sjalotten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 varkensfiletgebraad van 2 kg
  • 1 bussel wortelen
  • 5 sjalotten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. Kooktijd (+ 15 min. rusttijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een spiraalvormige insnijding over de hele lengte van het gebraad, tot je het vlees plat kunt uitrollen. Smeer het gebraad in met mosterd, voeg salieblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en rol op. Leg er 1 takje rozemarijn en salieblaadjes bovenop en bind goed vast. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2
    Leg het gebraad in een grote schaal. Maak de wortelen schoon en pel de sjalotten. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Schik alle groenten rond het gebraad, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm. Giet er de kalfsfond bij en schuif 45 min in de oven. Overgiet het vlees nu en dan met braadjus.
  3. 3
    Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd het gebraad in dikke sneetjes en serveer het met de groenten.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een spiraalvormige insnijding over de hele lengte van het gebraad, tot je het vlees plat kunt uitrollen. Smeer het gebraad in met mosterd, voeg salieblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en rol op. Leg er 1 takje rozemarijn en salieblaadjes bovenop en bind goed vast. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2
    Leg het gebraad in een grote schaal. Maak de wortelen schoon en pel de sjalotten. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Schik alle groenten rond het gebraad, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm. Giet er de kalfsfond bij en schuif 45 min in de oven. Overgiet het vlees nu en dan met braadjus.
  3. 3
    Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd het gebraad in dikke sneetjes en serveer het met de groenten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 155,75
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

  • Delhaize Ardeens gebraad | Varken
    +/- 850 gr
    +/-€
    12
    28
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2de tegen -50%
    2
    19
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    05
  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
  • Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
  • Maille Mosterd | Oude wijze
    360 gr
    4
    09
  • Santa Maria Kruiden | Salie
    6 gr
    -10% voor 3
    1
    75
  • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

+/-€33,84