Delhaize logo
  • Trio van zalm

Trio van zalm

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Trio van zalm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

125 gr

Bio

€9,49

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€19,76

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min

  1. Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
  2. Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
  3. Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
  4. Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
  5. Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
  6. Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
  7. Dresseer alles op een bord.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht
  • Trio van zalm

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

125 gr

Bio

€9,49

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€19,76