Delhaize logo
  • Trio van zalm

Trio van zalm

Trio van zalm
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 45 min
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookt zalmhaasje | Schotland
Farne Gerookt zalmhaasje | Schotland
150 gr
8
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€14,96