Recept zoekresultatenTrifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade
Recept zoekresultatenTrifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade
Delhaize logo
  • Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade
    Nutri-Score D

Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade

door Jeroen Meus
Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocoladeD
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 450 g gemengd rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 250 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 50 g witte chocolade
  • 450 g gemengd rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 250 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 50 g witte chocolade

Begin met koken

: 50 min
  1. 1
    Zet een kookpot op een matig vuur en strooi er de rode vruchten in met de helft van de suiker en het sap van ½ limoen. Laat het fruit 10 minuten opwarmen en pruttelen. Giet daarna het warme fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Zet het uitgelekte rood fruit apart en laat afkoelen.
  2. 2
    Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de suiker. Klop stevig op tot een romige witte massa.
  3. 3
    Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes uit de peul. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone bij het ei-suikermengsel en meng tot een homogene massa.
  4. 4
    Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone.
  5. 5
    Doe de koekjes in een vijzel en verkruimel ze grof.
  6. 6
    Vul de glaasjes. Werk hiervoor in laagjes. Schep in elk glas een laagje van het uitgelekte rood fruit en een beetje vruchtensap. Rasp er een beetje witte chocolade over. Lepel er wat verkruimelde koekjes over en daarop een beetje mascarponemousse. Herhaal nog 1 of 2 keer en eindig met een schep mascarponemousse.
  7. 7
    Serveer meteen of plaats in de koelkast tot je ze wil serveren.
  1. 1
    Zet een kookpot op een matig vuur en strooi er de rode vruchten in met de helft van de suiker en het sap van ½ limoen. Laat het fruit 10 minuten opwarmen en pruttelen. Giet daarna het warme fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Zet het uitgelekte rood fruit apart en laat afkoelen.
  2. 2
    Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de suiker. Klop stevig op tot een romige witte massa.
  3. 3
    Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes uit de peul. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone bij het ei-suikermengsel en meng tot een homogene massa.
  4. 4
    Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone.
  5. 5
    Doe de koekjes in een vijzel en verkruimel ze grof.
  6. 6
    Vul de glaasjes. Werk hiervoor in laagjes. Schep in elk glas een laagje van het uitgelekte rood fruit en een beetje vruchtensap. Rasp er een beetje witte chocolade over. Lepel er wat verkruimelde koekjes over en daarop een beetje mascarponemousse. Herhaal nog 1 of 2 keer en eindig met een schep mascarponemousse.
  7. 7
    Serveer meteen of plaats in de koelkast tot je ze wil serveren.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 251; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 30,2; suikers (g): 24,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 374,24
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Bosvruchten
    2 × 250 gr
    • Diepvriesproduct
    2
    69
  • Delhaize Mascarpone
    250 gr
    1
    65
  • Jacques Chocolade | Wit | Matinettes
    128 gr
    2de tegen -50%
    3
    99
  • Reeds in je keuken

  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39

Totaal:

€11,02