Recept zoekresultatenTournedos, choronsaus
Delhaize logo
  • Tournedos, choronsaus
Tournedos, choronsaus

Tournedos, choronsaus

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 125 g boter + voor het bakken van het vlees
  • 2 el dragon
  • 5 cl dragonazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 8 geplette witte peperkorrels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 4 tournedos
  • peper en zout
  • 125 g boter + voor het bakken van het vlees
  • 2 el dragon
  • 5 cl dragonazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 8 geplette witte peperkorrels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 4 tournedos
  • peper en zout

Begin met koken

1
Warm de azijn en de witte wijn op in een steelpan. Hak de sjalot(ten) en de dragon fijn. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en de fijngehakte sjalot(ten) toe en laat voor 2/3 inkoken.
2
Laat afkoelen en giet door een fijne zeef. Klop de eierdooiers in een warmwaterbad met het ingekookte mengsel op basis van azijn. Laat indikken, terwijl je blijft kloppen, zodat een vloeibare en homogene bereiding ontstaat.
3
Voeg geleidelijk de boter in stukjes toe, gevolgd door de tomatenpuree, de kruiden, zout en peper. Meng alles grondig, neem van het vuur en zet opzij.
4
Laat boter smelten in een grote pan met dikke bodem, bak de tournedos goudbruin op hoog vuur en laat nog 2 min. aan weerszijden bakken.
5
Bestrooi met zout en peper en dien meteen op. Serveer de choronsaus apart.
1
Warm de azijn en de witte wijn op in een steelpan. Hak de sjalot(ten) en de dragon fijn. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en de fijngehakte sjalot(ten) toe en laat voor 2/3 inkoken.
2
Laat afkoelen en giet door een fijne zeef. Klop de eierdooiers in een warmwaterbad met het ingekookte mengsel op basis van azijn. Laat indikken, terwijl je blijft kloppen, zodat een vloeibare en homogene bereiding ontstaat.
3
Voeg geleidelijk de boter in stukjes toe, gevolgd door de tomatenpuree, de kruiden, zout en peper. Meng alles grondig, neem van het vuur en zet opzij.
4
Laat boter smelten in een grote pan met dikke bodem, bak de tournedos goudbruin op hoog vuur en laat nog 2 min. aan weerszijden bakken.
5
Bestrooi met zout en peper en dien meteen op. Serveer de choronsaus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Azijn | Appel-Honing

Taste of Inspirations

Azijn | Appel-Honing

25 cl

€1,99

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Tournedos | Rund | Belgisch

Delhaize

Tournedos | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

+/-€4,44

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€32,66