Recept zoekresultatenTonijntartaar met Thaise smaken
Delhaize logo
  • Tonijntartaar met Thaise smaken
    A
Tonijntartaar met Thaise smakenA

Tonijntartaar met Thaise smaken

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g tonijnsteaks
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 el vissaus
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kl sambal
  • 1 stuk komkommer van ong. 6 cm
  • 400 g tonijnsteaks
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 el vissaus
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kl sambal
  • 1 stuk komkommer van ong. 6 cm

Begin met koken

1
Snijd de uitjes fijn (het witte deel + 2/3 van het groene deel). Doe in een schaal met de sambal, de vissaus, de koriander, olie en het limoensap.
2
Snijd de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen). Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
3
Ontpit de tomaten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd het stukje komkommer in fijne staafjes. Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken. Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom. Versier met een takje koriander en dien koel op.
1
Snijd de uitjes fijn (het witte deel + 2/3 van het groene deel). Doe in een schaal met de sambal, de vissaus, de koriander, olie en het limoensap.
2
Snijd de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen). Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
3
Ontpit de tomaten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd het stukje komkommer in fijne staafjes. Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken. Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom. Versier met een takje koriander en dien koel op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 303; energie (kCal): 72; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 227,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 303; energie (kCal): 72; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 227,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geelvintonijn

Delhaize

Geelvintonijn

3 × +/- 180 gr

+/-€34,56

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€40,38

Deze recepten kan je ook leuk vinden