Recept zoekresultatenThaise visfondue
Delhaize logo
  • Thaise visfondue

Thaise visfondue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Bijgerechten
Thaise visfondue

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • fleur de sel
  • 200 g kabeljauwfilet
  • peper
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 2 bâtons stengels Thais citroenkruid
  • 1 stuk rood piment
  • 6 takjes koriander
  • 200 g zalmfilet

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwwangen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-31,45€/kg
    +/-€6,92
    F2018080300021480000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    11,27 €/kg
    €1,69
    F2021022500077690000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Zalmsnippers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€5,94
    F2018020600011980000
  • Begin met koken

    1. Snij de uiteinden van de stokjes citroenkruid. Snij ze eerst in de lengte en vervolgens in de breedte in twee. Snij de gember in schijfjes van ongeveer 3 mm dikte. Hak de koriander heel grof.
    2. Doe al deze ingrediënten in een steelpan met de gevogeltebouillon en laat 10 minuten trekken op een matig vuur. Kruid met zout en peper.
    3. Snij ondertussen de visfilets in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Maak ‘gemengde’ spiesjes met afwisselend zalm en kabeljauw.
    4. Zet het pannetje met de bouillon in het midden van de tafel. De gasten kunnen er hun spiesje ongeveer een minuut indompelen om het dan op te eten. Schep bij deze spiesjes een pollepel bouillon in een kommetje.

    Kooktip

    • Als je een kruidigere bereiding verkiest, kan je een koffielepel groene currypasta in de bouillon doen.
    • De "plus" op voedingsgebied: Het bewijs dat het mogelijk is te koken met water en toch te genieten van exotische smaken, zonder afbreuk te doen aan de kostbare omega 3-vetzuren van de vis (vooral de zalm).
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Diner
    Bijgerechten
    • Thaise visfondue

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwwangen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-31,45€/kg
    +/-€6,92
    F2018080300021480000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    11,27 €/kg
    €1,69
    F2021022500077690000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Zalmsnippers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€5,94
    F2018020600011980000