Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenTerrine van wilde eend met veenbessen
Delhaize logo
  • Terrine van wilde eend met veenbessen
    B

Terrine van wilde eend met veenbessen

Terrine van wilde eend met veenbessenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g filet van wilde eend
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 3 el cognac
  • 15 cl rode wijn
  • 100 g kleine, gerookte spekreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 g varkensgehakt van het keelstuk (te bestellen)
  • 90 g gerookte eendenborst in sneetjes
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 4 sjalotten
  • 1 ei
  • 6 jeneverbessen
  • peper
  • 500 g filet van wilde eend
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 3 el cognac
  • 15 cl rode wijn
  • 100 g kleine, gerookte spekreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 g varkensgehakt van het keelstuk (te bestellen)
  • 90 g gerookte eendenborst in sneetjes
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 4 sjalotten
  • 1 ei
  • 6 jeneverbessen
  • peper

Begin met koken

1
Doe de veenbessen in een kom, overgiet met de cognac en 5 cl wijn en laat rusten.
2
Fruit de spekreepjes en de fijngesnipperde sjalotten op een zacht vuur in de olie.
3
Verwijder ondertussen het vel van de eendenfilets en snijd ze in blokjes, je hebt 400 g netto nodig. Maal met 10 cl wijn in de hakmolen tot een glad gehakt.
4
Doe dit in een grote kom en voeg het varkensgehakt toe, het spek-sjalottenmengsel, de met een mes in stukjes gehakte sneetjes eendenborst, het ei, de veenbessen met de marinade, de geplette jeneverbessen, het chilipoeder en de peterselie. Kruid goed met peper en zout, kneed alles tot een gladde massa.
5
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C
6
Leg een op maat gesneden spekzwoerd op de bodem van een terrinevorm, vul aan met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet de terrine in een ovenschotel, giet warm water in de schotel en laat gedurende 1u 30 min bakken in de warme oven.
7
Laat de terrine lauw worden, verwijder het vrijgekomen vocht en laat afkoelen. Dek af en zet 24 u in de koelkast.
8
Serveer als voor- of buffetgerecht. Geef er een slaatje bij, uienconfituur, chutney, enz
1
Doe de veenbessen in een kom, overgiet met de cognac en 5 cl wijn en laat rusten.
2
Fruit de spekreepjes en de fijngesnipperde sjalotten op een zacht vuur in de olie.
3
Verwijder ondertussen het vel van de eendenfilets en snijd ze in blokjes, je hebt 400 g netto nodig. Maal met 10 cl wijn in de hakmolen tot een glad gehakt.
4
Doe dit in een grote kom en voeg het varkensgehakt toe, het spek-sjalottenmengsel, de met een mes in stukjes gehakte sneetjes eendenborst, het ei, de veenbessen met de marinade, de geplette jeneverbessen, het chilipoeder en de peterselie. Kruid goed met peper en zout, kneed alles tot een gladde massa.
5
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C
6
Leg een op maat gesneden spekzwoerd op de bodem van een terrinevorm, vul aan met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet de terrine in een ovenschotel, giet warm water in de schotel en laat gedurende 1u 30 min bakken in de warme oven.
7
Laat de terrine lauw worden, verwijder het vrijgekomen vocht en laat afkoelen. Dek af en zet 24 u in de koelkast.
8
Serveer als voor- of buffetgerecht. Geef er een slaatje bij, uienconfituur, chutney, enz
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 798; energie (kCal): 190; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 13,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 747,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 798; energie (kCal): 190; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 13,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 747,46
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Eend
Delhaize Bout | Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€
5
60
Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl
9
49
Pays d'Oc | Merlot
Delhaize Pays d'Oc | Merlot
75 cl
3
99
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Ardens gebraad | Sneden
Delhaize Ardens gebraad | Sneden
+/- 210 gr
+/-€
2
99
Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
+/- 375 gr
+/-€
12
37
Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
3
85
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Totaal:
    +/-€55,30