Recept zoekresultatenTartaar van maatjes met komkommer
Delhaize logo
  • Tartaar van maatjes met komkommer
    A
Tartaar van maatjes met komkommerA

Tartaar van maatjes met komkommer

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 maatjes
  • 1 groene appel (type Granny Smith)
  • 1 komkommer
  • 4 el vinaigrette met yoghurt en kruiden, gebruiksklaar
  • 1 schaaltje tuinkers
  • zout
  • 1 citroen
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 maatjes
  • 1 groene appel (type Granny Smith)
  • 1 komkommer
  • 4 el vinaigrette met yoghurt en kruiden, gebruiksklaar
  • 1 schaaltje tuinkers
  • zout
  • 1 citroen
  • 4 lente-uitjes

Begin met koken

1
Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in een dikke 10 min. gaar in kokend, licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
2
Snij ondertussen de ongeschilde appel in kleine blokjes, doe ze in een kom en overgiet ze met het citroensap, meng goed.
3
Gebruik een brede dunschiller om 8 lange linten van de komkommer te schaven, zet opzij. Verwijder de zaadjes van wat er overblijft van de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
4
Doe ze bij in de kom en voeg de in kleine blokjes gesneden maatjes toe, de fijn gehakte lente-uitjes, de vinaigrette, ¾ van de tuinkers en de aardappelen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Bekleed 4 schaaltjes met de komkommerlinten, verdeel er de tartaar over en werk af met de resterende tuinkers. Serveer koel met multigranen brood.
1
Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in een dikke 10 min. gaar in kokend, licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
2
Snij ondertussen de ongeschilde appel in kleine blokjes, doe ze in een kom en overgiet ze met het citroensap, meng goed.
3
Gebruik een brede dunschiller om 8 lange linten van de komkommer te schaven, zet opzij. Verwijder de zaadjes van wat er overblijft van de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
4
Doe ze bij in de kom en voeg de in kleine blokjes gesneden maatjes toe, de fijn gehakte lente-uitjes, de vinaigrette, ¾ van de tuinkers en de aardappelen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Bekleed 4 schaaltjes met de komkommerlinten, verdeel er de tartaar over en werk af met de resterende tuinkers. Serveer koel met multigranen brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 287; energie (kCal): 68; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 232,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 287; energie (kCal): 68; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 232,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Friet

Delhaize

Aardappelen | Friet

5 kg

€8,49

Haringfilets | Azijn

Delhaize

Haringfilets | Azijn

180 gr

€2,99

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,25

Maak je maaltijd compleet

Ontdek de beste wijnen voor dit recept

Deze recepten kan je ook leuk vinden