Recept zoekresultatenTartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam
Delhaize logo
  • Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 vierkantjes bladerdeeg
  • wasabi (in tube)
  • 1 eigeel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 kleine sjalot
  • 1 lente-uitje
  • 1 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 Thaise rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 500 g geelvintonijnsteak
  • 1 bosje koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    F2013012800103300000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    7,83 €/kg
    €2,35
    F2021082500086100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
    2. Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
    3. Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
    4. Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    F2013012800103300000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    7,83 €/kg
    €2,35
    F2021082500086100000