Recept zoekresultatenTaart met rode uien, geitenkaas en parmigiano
Delhaize logo
  • Taart met rode uien, geitenkaas en parmigiano
    D
Taart met rode uien, geitenkaas en parmigianoD

Taart met rode uien, geitenkaas en parmigiano

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ei
  • 3 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 1 biogeitenkaas natuur Le Larry
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 eidooier (voor het deeg)
  • 150 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 50 g boekweitmeel (voor het deeg)
  • 100 g boter (voor het korstdeeg)
  • 1 snufje zout (voor het deeg)
  • 1 ei
  • 3 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 1 biogeitenkaas natuur Le Larry
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 eidooier (voor het deeg)
  • 150 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 50 g boekweitmeel (voor het deeg)
  • 100 g boter (voor het korstdeeg)
  • 1 snufje zout (voor het deeg)

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. baktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Maak het deeg: meng de 2 soorten bloem, het zout en de malse boter in stukken met de vingertoppen in een slakom tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg de eidooier en 2,5 cl water toe. Kneed even tot een homogeen deeg en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Vorm een dikke platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng het ei, de geraspte parmigiano, de geitenkaas en 5 cl water tot een romige textuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C en haal er de ovenplaat uit. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol uit tot een rechthoekige vorm (je kunt het deeg eventueel tot een regelmatige vorm uitsnijden, maar dat is niet noodzakelijk). Leg het deeg (op zijn bakpapier) op de ovenplaat en verdeel er de kaasroom over, tot 2 cm van de randen. Plooi de kanten lichtjes over de room om een mooie rand te vormen. Snijd de uien met de mandoline in (niet al te fijne) plakjes. Schik ze op de taart en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, zout en bestrooi met tijm. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.
1
Maak het deeg: meng de 2 soorten bloem, het zout en de malse boter in stukken met de vingertoppen in een slakom tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg de eidooier en 2,5 cl water toe. Kneed even tot een homogeen deeg en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Vorm een dikke platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng het ei, de geraspte parmigiano, de geitenkaas en 5 cl water tot een romige textuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C en haal er de ovenplaat uit. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol uit tot een rechthoekige vorm (je kunt het deeg eventueel tot een regelmatige vorm uitsnijden, maar dat is niet noodzakelijk). Leg het deeg (op zijn bakpapier) op de ovenplaat en verdeel er de kaasroom over, tot 2 cm van de randen. Plooi de kanten lichtjes over de room om een mooie rand te vormen. Snijd de uien met de mandoline in (niet al te fijne) plakjes. Schik ze op de taart en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, zout en bestrooi met tijm. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 424 kcal – Vetten: 29,9 g – Koolhydraten: 25,8 g - Vezels: 1,3 g – Eiwitten: 12,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 424 kcal – Vetten: 29,9 g – Koolhydraten: 25,8 g - Vezels: 1,3 g – Eiwitten: 12,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Geitenkaas | Chevridou

Delhaize

Geitenkaas | Chevridou

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€18,64

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.