1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng het ei, het amandelpoeder, de fijne suiker en de boter.
3
Leg de eerste rol zanddeeg in een grote taartvorm op het bakpapier. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
4
Was de appelen, snijd ze in kwartjes met schil en al, verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwartjes in schijfjes van een halve cm dik. Leg ze in waaiervorm in de taartvorm. Laat de schijfjes elkaar overlappen zodat de hele taartbodem bedekt is.
5
Steek sterren uit de tweede rol zanddeeg met een steekvorm (of met behulp van sjablonen die je uit karton knipt). Leg deze stukjes deeg op de appelen zodat de punten overlappen. Maak ze aan elkaar vast door de overlappende punten wat nat te maken en ze voorzichtig aan te drukken.
6
Steek de taart ongeveer 35 min. in de oven tot de amandelcrème aandikt en het deeg goudgeel is.
7
Strooi bloemsuiker over de taart zodra ze uit de oven komt en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan puur natuur of met een bol vanille-ijs.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng het ei, het amandelpoeder, de fijne suiker en de boter.
3
Leg de eerste rol zanddeeg in een grote taartvorm op het bakpapier. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
4
Was de appelen, snijd ze in kwartjes met schil en al, verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwartjes in schijfjes van een halve cm dik. Leg ze in waaiervorm in de taartvorm. Laat de schijfjes elkaar overlappen zodat de hele taartbodem bedekt is.
5
Steek sterren uit de tweede rol zanddeeg met een steekvorm (of met behulp van sjablonen die je uit karton knipt). Leg deze stukjes deeg op de appelen zodat de punten overlappen. Maak ze aan elkaar vast door de overlappende punten wat nat te maken en ze voorzichtig aan te drukken.
6
Steek de taart ongeveer 35 min. in de oven tot de amandelcrème aandikt en het deeg goudgeel is.
7
Strooi bloemsuiker over de taart zodra ze uit de oven komt en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan puur natuur of met een bol vanille-ijs.