Recept zoekresultatenSpeltpannenkoeken zonder lactose
Delhaize logo
  • Speltpannenkoeken zonder lactose
    A

Speltpannenkoeken zonder lactose

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Hoofdgerecht
Speltpannenkoeken zonder lactoseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 250 g speltbloem
  • 5 dl plantaardige drink (naar keuze)
  • 25 g kokosolie
  • 1 el kokosolie
  • 2 el agavesiroop
  • 1 snuifje zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bloem | Spelt

Delhaize

Bloem | Spelt

500 gr

€3,69

Room | Haver | 15% V.G.

Inex

Room | Haver | 15% V.G.

3 × 20 cl

€5,55

Kokosnootolie

Vita Coco

Kokosnootolie

25 cl

€9,99

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€29,72

Begin met koken

Bereidingstijd : 5 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)

  1. Meng beetje bij beetje 250 g speltmeel en 5 dl plantaardige drink (naar keuze) met een garde. Voeg 2 eieren, 1 snufje zout, 2 el agavesiroop en 1 el gesmolten kokosolie toe. Meng goed en laat 30 min op kamertemperatuur rusten (of een hele nacht in de koelkast).
  2. Bak je pannenkoeken zoals gewoonlijk, met kokosolie. Geef er de frambozenconfituur met chiazaadjes bij.

Tip: Bak eventueel de pannenkoeken één dag op voorhand: bewaar ze in de koelkast en warm ze de volgende dag tussen 2 borden in de microgolfoven op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 698; energie (kCal): 166; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 378,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 698; energie (kCal): 166; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 378,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Hoofdgerecht
  • Speltpannenkoeken zonder lactose
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bloem | Spelt

Delhaize

Bloem | Spelt

500 gr

€3,69

Room | Haver | 15% V.G.

Inex

Room | Haver | 15% V.G.

3 × 20 cl

€5,55

Kokosnootolie

Vita Coco

Kokosnootolie

25 cl

€9,99

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€29,72