Recept zoekresultatenSmeuïge couscous met butternut en sinaas
Delhaize logo
  • Smeuïge couscous met butternut en sinaas
Smeuïge couscous met butternut en sinaas

Smeuïge couscous met butternut en sinaas

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 butternut pompoen
  • 1 courgette
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 wortelen
  • 2 el ras-el-hanout
  • 1 sinaasappel (sap)
  • couscous
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 handvol munt
  • 1 handvol koriander
  • 1 handvol amandelen
  • 1 butternut pompoen
  • 1 courgette
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 wortelen
  • 2 el ras-el-hanout
  • 1 sinaasappel (sap)
  • couscous
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 handvol munt
  • 1 handvol koriander
  • 1 handvol amandelen

Begin met koken

: 30 min. voorbereiding + 45 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten in stukken. Schep de pompoen, wortelen, courgette en kikkererwten in een ovenschaal en strooi er de ras el hanout, peper en zout bij. Overgiet met olijfolie en hussel dat samen met het sap van sinaasappel (hou het vruchtvlees afzonderlijk) goed door elkaar. Zet dit de oven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 40 tot 45 minuten).
2
Maak ondertussen de couscous klaar: breng 3 delen bouillon aan de kook, zet het vuur uit en giet er 2 delen couscous bij. Laat even afgedekt staan tot al het water is opgenomen, en roer dan met een vork de korrels los.
3
Maak een vinaigrette van de citroenschil, het citroensap en de olijfolie en meng dit door de couscous. Spreid de amandelen uit op een bakplaat en rooster ze even mee in de oven.
4
Roer de gare groenten, de in kwartjes gesneden kerstomaten, de rode ui, het fijngesneden vruchtvlees van sinaasappel, de gehakte munt en de gehakte koriander door elkaar. Serveer op de couscous en bestrooi met de krokant geroosterde amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten in stukken. Schep de pompoen, wortelen, courgette en kikkererwten in een ovenschaal en strooi er de ras el hanout, peper en zout bij. Overgiet met olijfolie en hussel dat samen met het sap van sinaasappel (hou het vruchtvlees afzonderlijk) goed door elkaar. Zet dit de oven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 40 tot 45 minuten).
2
Maak ondertussen de couscous klaar: breng 3 delen bouillon aan de kook, zet het vuur uit en giet er 2 delen couscous bij. Laat even afgedekt staan tot al het water is opgenomen, en roer dan met een vork de korrels los.
3
Maak een vinaigrette van de citroenschil, het citroensap en de olijfolie en meng dit door de couscous. Spreid de amandelen uit op een bakplaat en rooster ze even mee in de oven.
4
Roer de gare groenten, de in kwartjes gesneden kerstomaten, de rode ui, het fijngesneden vruchtvlees van sinaasappel, de gehakte munt en de gehakte koriander door elkaar. Serveer op de couscous en bestrooi met de krokant geroosterde amandelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

5 × 450 gr

Bio

€10,95

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Couscous | Parel | Spelt

Soubry

Couscous | Parel | Spelt

500 gr

€3,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Amandelen | Ongebrand

Delhaize

Amandelen | Ongebrand

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€39,30