Recept zoekresultatenSmeuïge carré’s met frambozen en rabarber
Recept zoekresultatenSmeuïge carré’s met frambozen en rabarber
Delhaize logo
  • Smeuïge carré’s met frambozen en rabarber
    Nutri-Score D

Smeuïge carré’s met frambozen en rabarber

Smeuïge carré’s met frambozen en rabarberD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g frambozen
  • 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 200 g boter
  • 225 g griessuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 1 mespunt zout
  • 5 cl karnemelk
  • 100 g frambozen
  • 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 200 g boter
  • 225 g griessuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 1 mespunt zout
  • 5 cl karnemelk

Begin met koken

: 15 min voorbereidingstijd + 35 min kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. 2
    Maak het deeg met de elektrische garde, waarbij je mengt telkens als je een ingrediënt hebt toegevoegd. Begin met de malse boter en 200 g suiker, doe er dan een voor een de eieren in hun geheel bij. Giet er vervolgens de karnemelk bij, dan de bloem en het zout. Klop verder op tot een heel luchtig deeg.
  3. 3
    Bekleed een rechthoekige vorm (22 x 32 cm) met bakpapier en giet het deeg erin. Snijd de rabarberstelen in kleine stukken. Leg deze op het deeg zonder ze erin te drukken; doe hetzelfde met de frambozen. Bestrooi met 25 g suiker en laat 35 min bakken in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
  4. 4
    Snijd in 12 carré’s en geniet ervan op kamertemperatuur.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. 2
    Maak het deeg met de elektrische garde, waarbij je mengt telkens als je een ingrediënt hebt toegevoegd. Begin met de malse boter en 200 g suiker, doe er dan een voor een de eieren in hun geheel bij. Giet er vervolgens de karnemelk bij, dan de bloem en het zout. Klop verder op tot een heel luchtig deeg.
  3. 3
    Bekleed een rechthoekige vorm (22 x 32 cm) met bakpapier en giet het deeg erin. Snijd de rabarberstelen in kleine stukken. Leg deze op het deeg zonder ze erin te drukken; doe hetzelfde met de frambozen. Bestrooi met 25 g suiker en laat 35 min bakken in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
  4. 4
    Snijd in 12 carré’s en geniet ervan op kamertemperatuur.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1246; energie (kCal): 298; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 38,2; suikers (g): 25,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 293,08
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Delhaize Frambozen
    125 gr
    -33.33% voor 3
    2
    99
  • Delhaize Rabarber
    800 gr
    3
    99
  • Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    -20%
    3
    35
    €4,19
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Campina Melk | 0% V.G.
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    11
    29
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35

Totaal:

€27,24