Recept zoekresultatenSint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
Delhaize logo
  • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
    C
Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras

door Yves Mattagne
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 g geraspte look
  • 4 stronkjes grondwitloof (ongeveer 250 g)
  • 10 g sesamzaadjes
  • peper
  • fleur de sel
  • verse boter
  • olijfolie
  • 6 blaadjes koriander
  • 2 krokantjes van kip (Sea Grill)
  • 2 sneden rauwe eendenlever (50g/snee)
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)

Begin met koken

Het gekonfijt witloof
Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleuren. Stoof de look, gember en peper in een beetje boter. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker. Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen. Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.

De saus
Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.

Afwerking
Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever. Voeg daarna een beetje fleur de sel toe. Dresseer het gekonfijt witloof met een dresseerring op het bord. Leg er de blaadjes rauw witloof, de sint-jakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.

Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Teriyaki

Santa Maria

Kruiden | Teriyaki

44 gr

€4,15

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl

Delhaize

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl

+/- 185 gr

+/-€10,17

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

500 gr

Bio

€3,29

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Koekjes | Petit Coeurs | Choco Croc

LU

Koekjes | Petit Coeurs | Choco Croc

90 gr

€1,99

Ganzenlever | Blok

Upignac

Ganzenlever | Blok

80 gr

€11,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€59,78

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.