Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
Delhaize logo
  • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
    C

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras

door Yves Mattagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 g geraspte look
  • 4 stronkjes grondwitloof (ongeveer 250 g)
  • 10 g sesamzaadjes
  • peper
  • Fleur de sel
  • verse boter
  • olijfolie
  • 6 blaadjes koriander
  • 2 krokantjes van kip (Sea Grill)
  • 2 sneden rauwe eendenlever (50g/snee)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Het gekonfijt witloof
    Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleuren. Stoof de look, gember en peper in een beetje boter. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker. Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen. Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.

    De saus
    Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.

    Afwerking
    Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever. Voeg daarna een beetje fleur de sel toe. Dresseer het gekonfijt witloof met een dresseerring op het bord. Leg er de blaadjes rauw witloof, de sint-jakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000