Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSelderijkoeken met sesam
Delhaize logo
  • Selderijkoeken met sesam
    A
Selderijkoeken met sesamA

Selderijkoeken met sesam

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 40 g boter
  • 2 el extra vloeiend tarwemeel
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 10 el paneermeel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 500 g knolselder
  • 40 g boter
  • 2 el extra vloeiend tarwemeel
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 10 el paneermeel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 500 g knolselder

Begin met koken

1
Schil de knolselder en snijd hem in 4 schijven van ± 1 cm dik.
2
Laat de schijven 10 min koken in gezouten water met het deksel erop.
3
Meng het paneermeel en de sesamzaadjes.
4
Klop de eieren tot een omelet met zout, peper en nootmuskaat.
5
Als de selderijschijven gekookt zijn, laat ze dan uitlekken, droog ze af met een propere vaatdoek en rol ze achtereenvolgens in het meel, de omelet en het paneermeel.
6
Leg de schijven in de pan en braad ze aan weerszijden 3 min aan in de warme boter. Ze moeten mooi goudbruin zien.
1
Schil de knolselder en snijd hem in 4 schijven van ± 1 cm dik.
2
Laat de schijven 10 min koken in gezouten water met het deksel erop.
3
Meng het paneermeel en de sesamzaadjes.
4
Klop de eieren tot een omelet met zout, peper en nootmuskaat.
5
Als de selderijschijven gekookt zijn, laat ze dan uitlekken, droog ze af met een propere vaatdoek en rol ze achtereenvolgens in het meel, de omelet en het paneermeel.
6
Leg de schijven in de pan en braad ze aan weerszijden 3 min aan in de warme boter. Ze moeten mooi goudbruin zien.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 703; energie (kCal): 168; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 16,7; suikers (g): 1; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 306,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 703; energie (kCal): 168; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 16,7; suikers (g): 1; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 306,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€8,90