Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSchelvis in de Oven met puree en prei
Delhaize logo
B
Schelvis in de Oven met puree en preiB

Schelvis in de Oven met puree en prei

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g schelvisfilet
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel prei
  • 1 dl melk
  • 150 g boter
  • 2 snuifjes saffraandraden
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 500 g schelvisfilet
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel prei
  • 1 dl melk
  • 150 g boter
  • 2 snuifjes saffraandraden
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Begin met koken

: 35 min. + 15 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 100 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 50 g boter. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe.
3
Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop. Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe. Bak 15 min. in de oven en dien op.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 100 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 50 g boter. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe.
3
Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop. Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe. Bak 15 min. in de oven en dien op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 527
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 527
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Schelvishaasje

Delhaize

Schelvishaasje

3 × +/- 243 gr

+/-€23,70

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€41,21