Recept zoekresultatenWitloofstoemp met hazelnootburgers
Delhaize logo
  • Witloofstoemp met hazelnootburgers
    A

Witloofstoemp met hazelnootburgers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Witloofstoemp met hazelnootburgersA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 bio hazelnootburgers
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Burger | Rund | Bio

Delhaize

Burger | Rund | Bio

+/- 250 gr

Bio

+/-€3,99

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,39

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Reeds in je keuken

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€16,55

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. (bereiding + kooktijd)

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Snijd het witloof fijn, besprenkel het met een scheutje citroensap en bak het 15 min. op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Ze moeten een beetje karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de burgers in een grote pan zonder vetstof en bak ze aan beide kanten goudbruin op een matig vuur.
  3. Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de warme melk toe en pureer ze met een pureestamper. Voeg daarna het witloof toe, meng goed en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot (naar eigen smaak).
  4. Serveer de witloofstoemp warm, samen met de burgers. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten!

Tip: Na het koken kan je het witloof met 1 afgestreken el cassonade bestrooien.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 23 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 7,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 23 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Witloofstoemp met hazelnootburgers
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Burger | Rund | Bio

Delhaize

Burger | Rund | Bio

+/- 250 gr

Bio

+/-€3,99

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,39

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Reeds in je keuken

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€16,55