Recept zoekresultatenSalade van groene linzen met verse munt en avocado
Delhaize logo
  • Salade van groene linzen met verse munt en avocado
    A
Salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

Salade van groene linzen met verse munt en avocado

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g groene Le Puy linzen
  • 1 klein zakje rucola (50 g)
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 rijpe avocado
  • sap van ½ citroen
  • 1/2 kl sterk paprikapoeder
  • 3 takjes verse munt
  • zout
  • 200 g groene Le Puy linzen
  • 1 klein zakje rucola (50 g)
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 rijpe avocado
  • sap van ½ citroen
  • 1/2 kl sterk paprikapoeder
  • 3 takjes verse munt
  • zout

Begin met koken

1
Spoel de linzen in koud water en laat ze 25 minuten koken in ongezouten water, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
2
Roer een vinaigrette van citroensap, olijfolie, zout, paprikapoeder en komijn. Meng goed en voeg de helft van de nog warme linzen toe.
3
Hak de peterselieblaadjes en de munt fijn. Snipper de uitjes. Meng in een slakom de andere helft van de linzen, de kruiden en de rucola.
4
Snijd de avocado in de lengte in vier stukken. Haal de pit eruit en schil de avocado. Verdeel de salade in porties en leg er telkens een stuk avocado bij. Sprenkel daar wat vinaigrette over. Geef er stukjes ciabatta of stokbrood bij.
1
Spoel de linzen in koud water en laat ze 25 minuten koken in ongezouten water, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
2
Roer een vinaigrette van citroensap, olijfolie, zout, paprikapoeder en komijn. Meng goed en voeg de helft van de nog warme linzen toe.
3
Hak de peterselieblaadjes en de munt fijn. Snipper de uitjes. Meng in een slakom de andere helft van de linzen, de kruiden en de rucola.
4
Snijd de avocado in de lengte in vier stukken. Haal de pit eruit en schil de avocado. Verdeel de salade in porties en leg er telkens een stuk avocado bij. Sprenkel daar wat vinaigrette over. Geef er stukjes ciabatta of stokbrood bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 277,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 277,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Lunch
Herfst
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Linzen | 2+1

Bonduelle

Linzen | 2+1

3 x 160 gr

€3,58

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,58