Recept zoekresultatenRoze garnalen en taboulé
Delhaize logo
  • Roze garnalen en taboulé
    B
Roze garnalen en tabouléB

Roze garnalen en taboulé

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g roze garnalen
  • 240 g couscous
  • 360 ml groentebouillon
  • 1 mespunt ras-el-hanout
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
  • 1/4 rode ui
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1/2 dl olie
  • 400 g roze garnalen
  • 240 g couscous
  • 360 ml groentebouillon
  • 1 mespunt ras-el-hanout
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
  • 1/4 rode ui
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1/2 dl olie

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de Ras el Hanout toe en giet dit mengsel over de couscous. Regelmatig omroeren met een vork tot wanneer de couscous koud is.
2
Mix de tomaten en voeg deze bij de couscous.
3
Hak de munt en de koriander fijn. Snij de rode ui, de komkommer en de paprika’s in kleine stukjes. Meng het geheel goed en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
4
Dresseer het bord met de taboulé en de garnalen. Werk af met een beetje koriander.
1
Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de Ras el Hanout toe en giet dit mengsel over de couscous. Regelmatig omroeren met een vork tot wanneer de couscous koud is.
2
Mix de tomaten en voeg deze bij de couscous.
3
Hak de munt en de koriander fijn. Snij de rode ui, de komkommer en de paprika’s in kleine stukjes. Meng het geheel goed en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
4
Dresseer het bord met de taboulé en de garnalen. Werk af met een beetje koriander.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 105; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 445,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 105; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 445,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Brunch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Tarwegriesmeel

Anco

Tarwegriesmeel

250 gr

€1,05

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€1,19

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Totaal:
€44,99