Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect tijdens de laatste Black Friday week met de code BFCOLLECT!>> Langs hier <<

Recept zoekresultatenRosbief met peper en mosterdroomsaus
Delhaize logo
  • Rosbief met peper en mosterdroomsaus
    A

Rosbief met peper en mosterdroomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rosbief met peper en mosterdroomsausA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 5 cl cognac
  • 25 cl lightroom (18% v.g.)
  • 1 el mosterd
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,2 kg rosbief
  • 3 el steakpeper
  • zout

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Cognac | 40% ALC.

Courvoisier

Cognac | 40% ALC.

70 cl

€36,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Rosbief | Rund | Belgisch

Delhaize

Rosbief | Rund | Belgisch

2 × +/- 500 gr

+/-€20,50

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€63,78

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6/7 - 200°C.
  2. Doe de peper in een bord. Smeer het vlees in met olijfolie en rol het door de peper zodat het volledig bedekt is. Bak het dan aan alle kanten goudbruin in een antikleefpan op vrij hoog vuur. Leg het vlees in een braadslede en bak het 20 tot 25 min. in de oven.
  3. Giet de cognac in de pan, roer de aanbaksels los en laat tot op de helft Inkoken. Voeg de room en de mosterd toe, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
  4. Leg de gebakken rosbief op een plank en laat 5 min. rusten. Doe ondertussen 3 eetlepels water in de braadslede, roer de aanbaksels los en voeg toe aan de saus, laat de saus op zacht vuur sudderen.
  5. Snij de rosbief in plakjes, voeg de vrijgekomen vleessappen toe aan de saus. Serveer goed warm.

Kooktip

Neem het vlees minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast, zodat je het perfect kan bakken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 557; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 351,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 557; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 351,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Rosbief met peper en mosterdroomsaus
    A

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Cognac | 40% ALC.

Courvoisier

Cognac | 40% ALC.

70 cl

€36,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Rosbief | Rund | Belgisch

Delhaize

Rosbief | Rund | Belgisch

2 × +/- 500 gr

+/-€20,50

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€63,78