Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten
Delhaize logo
  • Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten

Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten

Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 280 g risotto met algen
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g Grana Padano
  • 1 dl room
  • 60 g gezouten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 100 g hazelnoten
  • peper
  • 280 g risotto met algen
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g Grana Padano
  • 1 dl room
  • 60 g gezouten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 100 g hazelnoten
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rasp de kaas en hak de hazelnoten grof. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de gehakte noten erover. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en rooster in de oven. Laat even afkoelen.
3
Bak de risotto glazig in 1 el olijfolie en voeg beetje bij beetje warm water toe. Wacht telkens tot het water volledig opgenomen is door de risotto alvorens opnieuw water toe te voegen. Laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Voeg de koude boter en de resterende kaas toe en meng. Kruid met peper en zout.
4
Pluk de blaadjes waterkers en mix fijn met een scheutje water. Giet de room erbij, kruid met peper en zout en meng. Warm kort op.
5
Serveer de risotto met de waterkerscrème en de geroosterde hazelnoten.
6
Servez le risotto avec la crème de cresson et les noisettes grillées.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rasp de kaas en hak de hazelnoten grof. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de gehakte noten erover. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en rooster in de oven. Laat even afkoelen.
3
Bak de risotto glazig in 1 el olijfolie en voeg beetje bij beetje warm water toe. Wacht telkens tot het water volledig opgenomen is door de risotto alvorens opnieuw water toe te voegen. Laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Voeg de koude boter en de resterende kaas toe en meng. Kruid met peper en zout.
4
Pluk de blaadjes waterkers en mix fijn met een scheutje water. Giet de room erbij, kruid met peper en zout en meng. Warm kort op.
5
Serveer de risotto met de waterkerscrème en de geroosterde hazelnoten.
6
Servez le risotto avec la crème de cresson et les noisettes grillées.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Grana padano | BOB
Delhaize Grana padano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Opgeklopte boter |Half-zout
Balade Opgeklopte boter |Half-zout
130 gr
2
99
Hazelnoten | Gegrild
Delhaize Hazelnoten | Gegrild
200 gr
3
95

Reeds in je keuken

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Totaal:
€13,41