Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPreistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei
Delhaize logo
  • Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei
Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei

Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 280 g bio gerookte zalm uit Noorwegen
  • 2 pakken fijngesneden prei (2 x 300 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 zakken aardappelschijfjes (2 x 450 g)
  • 2 dl zure room
  • 1 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 4 witte eieren
  • 280 g bio gerookte zalm uit Noorwegen
  • 2 pakken fijngesneden prei (2 x 300 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 zakken aardappelschijfjes (2 x 450 g)
  • 2 dl zure room
  • 1 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 4 witte eieren

Begin met koken

: 30 min.
1
Breng in een pan het water aan de kook, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de fijngesneden prei en sjalotten en de aardappelschijfjes toe. Laat +- 20 min koken zonder deksel, tot al het water verdampt is.
2
Leg ondertussen de eieren voorzichtig in een grote pan kokend water en laat ze, afhankelijk van hun grootte, 5 tot 6 min koken van zodra het water terug kookt. Spoel onmiddellijk onder zeer koud water. Laat enkele minuten rusten en pel ze.
3
Voeg zure room en ¾ van de fijngehakte bieslook toe aan de pan met groenten. Pureer en kruid naar smaak. Serveer met de gerookte zalm en de gehalveerde eieren. Garneer met de resterende bieslook.
1
Breng in een pan het water aan de kook, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de fijngesneden prei en sjalotten en de aardappelschijfjes toe. Laat +- 20 min koken zonder deksel, tot al het water verdampt is.
2
Leg ondertussen de eieren voorzichtig in een grote pan kokend water en laat ze, afhankelijk van hun grootte, 5 tot 6 min koken van zodra het water terug kookt. Spoel onmiddellijk onder zeer koud water. Laat enkele minuten rusten en pel ze.
3
Voeg zure room en ¾ van de fijngehakte bieslook toe aan de pan met groenten. Pureer en kruid naar smaak. Serveer met de gerookte zalm en de gehalveerde eieren. Garneer met de resterende bieslook.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

Delhaize

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

2 × 260 gr

€23,58

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€36,79